• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Обмежувальні карантинні заходи на Полтавщині може вводити кожна громада окремо

У районах та громадах Полтавської області мають відбутися місцеві комісії ТЕБ і НС у разі загострення ситуації з захворюваністю на коронавірус, щоб вводити додаткові обмеження на певній території. Про це наголосив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на апаратній нараді 25 жовтня.

«Зараз Полтавщина залишається однією з чотирьох областей, яка перебуває в «жовтій» зоні. Поки що всі індикатори області, які визначають карантинну зону, – в нормі. Але вже тиждень виявляємо щодня в межах тисячі нових випадків захворювання. 10 тисяч жителів області зараз хворіють на COVID-19, а місяць тому було півтори тисячі, два місяці тому – лише 500. Від ускладнень помирає уже не один-два, а 26 людей за добу! – наголосив Олег Синєгубов. – Найбільше хворих у Полтавській та Кременчуцькій громадах, тож на місцевому рівні треба проводити комісії ТЕБ і НС і вводити додаткові обмеження карантину на певних територіях».

Минулого тижня така комісія була зібрана у Кременчуці, яка запровадила 4-тижневе дистанційне навчання в школах. Адже кожен 10-их хворий коронавірусом – це дитина шкільного віку.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак також розповів про збільшення кількості хворих у Заводській, Лубенській, Карлівській, Лохвицькій та Гадяцькій громадах.

«Органам місцевого самоврядування треба проаналізувати випадки захворювань. Адже якщо в один день раптово хворіє в громаді по 20 осіб, значить вони могли відвідувати якийсь захід без дотримання режиму. Адже мутований штам «Дельта» дуже контагіозний, і вберегтися від нього без дотримання маскового режиму, дистанції складніше», – сказав Віктор Лисак.

На апаратній нараді також обговорили початок роботи комісій, що перевіряють дотримання норм карантину в громадських місцях, магазинах, кафе, транспорті.

За даними Департаменту охорони здоров’я ПОДА нині в стаціонарах лікарень області перебуває 972 людини, 90 із них потребують інтенсивного лікування та під’єднані до апаратів ШВЛ. Серед підтверджених випадків коронавірусу 3430 дітей, 567 із них хворіють активно.

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk