• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

З 30 жовтня по 15 листопада 2021 року в області триватиме кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу

У поточному році на території Полтавської області зареєстровано  20 випадків загибелі тварин від сказу. Заради запобігання розповсюдження інфекційної хвороби карантинні обмеження були встановлені в 20 неблагополучних пунктах області. 

Фахівцями державної ветеринарної служби області із початку 2021 року щеплено 166 тис. тварин. Про це в ході апаратної наради  у голови облдержадміністрації Олега Синєгубова заявив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Сергій Павлов. 

Основним джерелом вірусу сказу в Україні залишається дика фауна –лисиця червона, на яку припадає близько 30% всіх випадків сказу серед тварин. Коти, собаки та сільськогосподарські тварини залишаються заручниками даної хвороби. Задля забезпечення сталого епізоотичного благополуччя області органи Державної ветеринарної служби України завжди готові проводити безкоштовні щеплення від сказу усіх тварин, особливо безпритульних, які тимчасово перетримуються в пунктах тимчасової перетримки тварин, адже  із початку 2021 року за даними Полтавського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України від укусів диких та домашніх тварин постраждали 1169 осіб, із них 418 дітей. Із хворими на сказ тваринами контактували 35 осіб, у тому числі 7 дітей. Усі контактні особи  отримали відповідне антирабічне лікування.

Заради недопущення випадків укусів дітей дикими безпритульними тваринами та убезпечення ураження їх сказом голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов надав окреме доручення відповідній службі провести освітню роботу в навчальних закладах області щодо правил  поводження дітей з безпритульними тваринами.

 «Оскільки основним джерелом вірусу сказу є лисиця червона, то профілактика сказу тварин у дикій фауні є одним з основних заходів. В області кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин запланована з 30 жовтня по 15 листопада 2021 року. Розповсюдження 518 тис принад із вакциною буде проведено шляхом їх розподілу авіатранспортом», - повідомив Сергій Павлов.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk