• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві відбулася Координаційна рада з питань сприяння розвитку підприємництва за участі членів Комітету ВРУ

6 серпня у Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва за участі членів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що такі робочі зустрічі в області проводять постійно, а результати направляють до профільного комітету ВРУ для можливого врахування в законодавчій ініціативі.

«Цю координаційну раду створили наприкінці 2019-го. Вже відбулися низка засідань, до слова, досить результативних, під час яких щоразу порушуємо актуальні питання. Підприємства, які ефективно працюють і вдосконалюються, – важлива складова успішного розвитку Полтавщини, – розповів Олег Синєгубов. – Нещодавно був укладений договір між Укрзалізницею та Крюківським вагонобудівним заводом на постачання 100 пасажирських вагонів. Перший аванс – понад 1 мільярд гривень – уже надійшов на рахунки підприємства. Зараз оголошений набір на роботу до КВБЗ, адже обсягам замовлення має відповідати виробнича база».

Народний депутат Анастасія Ляшенко розповіла, що завдяки роботі профільного комітету протягом карантину збільшені ліміти для спрощеної системи оподаткування, списано заборгованість по сплаті ЄСВ для так званих «сплячих ФОПів». Бізнес отримав можливість не сплачувати за орендовані приміщення, які він не використовував під час карантину. До кінця карантину запроваджено мараторій на перевірки малого бізнесу.

«Ми розширили перелік електронних послуг: відкривати і закривати бізнес зараз можна онлайн. Крім того, для ФОПів та бізнесу надається фінансова підтримка з боку держави. На період карантину двічі виплачувалася допомога (8 тисяч гривень), яку отримали понад 800 тисяч осіб», – розповіла Анастасія Ляшенко.

За її словами, для суб’єктів малого та середнього підприємництва діє програма «Доступні кредити 5-7-9 %». Держава приймає чимало рішень, спрямованих на підтримку аграрного бізнесу. В 2021 році на урядову програму здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва передбачено 1 мільярд гривень. Скориставшись програмою, один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн. У 2021 році Верховна Рада понизила ставку ПДВ з 20 до 14 % для агровиробників.

Створене бюро економічної безпеки, яке припинить тиск на бізнес із боку правоохоронних органів. Нині ні податкова міліція, ні економічні підрозділи СБУ та Національної поліції не розслідуватимуть кримінальні порушення в сфері економіки. Тепер розслідування здійснюватиме цей новий незалежний орган.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зауважив, що основний мотив зустрічі – допомогти підприємцям у вирішенні проблемних питань.

«Перед нашим комітетом стоїть важливе завдання, бо податкова система в державі за останні роки доведена до жахливого стану. Це й ухилення від сплати податку, і перекоси в системі, і шахрайство. Цілі галузі частково або повністю залишаються в тіні. Податки на зарплату – це взагалі дуже велика проблема для української економіки, – розповів Данило Гетманцев. – Наше основне завдання – детінізація й керування законом у сфері оподаткування. А дії спрямовані на те, щоб кожен бізнесмен працював за законом і жоден не мав податкових переваг».

Данило Гетманцев розповів про реальні кроки держави у напрямі акцизного податку, ПДВ, детінізації 8 мільйонів гектарів незареєстрованих земель, про реформу митної галузі й податкову амністію.

Представники харчової й машинобудівної промисловості, аграрної та екологічної сфер порушили питання щодо підвищення вартості при розмитненні товарів, пов’язані з можливістю видачі податкових векселів на суму податкового зобов’язання ПДВ при імпорті товарів. Поговорили про проблеми відновлення відшкодування підприємствам із державного бюджету компенсацій середнього заробітку за військовослужбовців, незручні умови співпраці з торговими мережами, блокування податкових накладних та інші.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk