• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Представники Громадської ради при ОДА ознайомилися із роботою Медичного центру НГУ «Нові Санжари» та обговорили напрямки співпраці

25 червня на базі Медичного центру НГУ «Нові Санжари» відбулося виїзне засідання представників Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації. Його учасники ознайомилися з функціонуванням лікувального закладу, обговорили напрямки співпраці та перспективи збільшення можливостей для оздоровлення учасників АТО/ООС. Також оглянули умову перебування військових, які проходять лікування, медичну й психологічну реабілітації. 

«У Медичному Центрі «Нові Санжари» є можливість приймати, лікувати та надавати реабілітацію бійцям і членам їхніх родин, – зауважив начальник Медичного центру НГУ «Нові Санжари» Валегій Губа. – Санаторій оснащений сучасним обладнанням. Тут  діє медична та психологічна реабілітації. Бійці національної гвардії, які повертаються з війни, п’ять днів проходять декомпресію за спеціальною програмою, психологічну реабілітацію, медичні процедури, а вже потім повертаються до звичного життя». 

Як розповіли в медичному закладі, із цього року психологічна реабілітація проводиться не тільки для бійців, а й для членів їхніх сімей. Військовослужбовці проходять реабілітаційний курс на спеціальному обладнанні кращих світових виробників, діє кабінет відновлювального лікування рухової активності, грязелікування та водних процедур. Цьогоріч у санаторії заплановано додаткову закупівлю реабілітаційного оснащення. Заклад розрахований на 200 ліжок.

«Після занять на спеціальному обладнанні центру почуваюся значно краще. Почали працювати суглоби, стала пружною шкіра, зникло відчуття гострого болю. Проходжу повний реабілітаційний курс, в тому числі й лікування грязями та масажами», – розповів старший прапорщик Гостомельської бригади Станіслав Кубряков, який проходить реабілітацію в «Нових Санжарах».

У центрі працює 5 професійних психологів, які займаються психологічною реабілітацією бійців. Цього року році в Медичному центрі «Нові Санжари» розробили проєкт будівлі нового триповерхового лікувального корпусу, планують провести відповідні тендерні закупівлі.

«Сьогодні ми не тільки ознайомилися з роботою Медичного центру «Нові Санжари», а й обговорили можливі напрямки співпраці щодо оздоровлення  тут учасників АТО/ООС. Для цього є всі можливості й передумови», – підсумував голова Громадської ради при облдержадміністрації Олександр Дербеньов.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk