• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В агропідприємстві у Радивонівці відкрили сучасну доїльну залу

У ПАФ «Україна» в селі Радивонівка Миргородського району відкрили сучасну доїльну залу. Завдяки механізованому доїнню молоко тепер не контактує з повітрям і має екстраклас.

За словами директора підприємства, Героя України Івана Балюка, вони довго вагалися щодо облаштування зали для механічного доїння, адже проєкт вартісний. Проте наважилися. Нині в агрофірмі не лише побудували сучасну доїльну залу, а й провели реконструкцію корівників. Вартість будівництва – 15,2 млн грн.

Реконструкція приміщень ще продовжується. Також планують перевести тварин на безприв’язне утримання.

На відкриття доїльної зали запросили колег і друзів – керівників аграрних підприємств Полтавщини та представників влади.

Працівників агрофірми й аграріїв привітав директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.

«Я бачив багато доїльних залів, були і більші. Але маю приємні враження від того, що у нас є господарства, які нині розглядають тваринництво не просто, як соціальний проєкт – щоб було робоче місце для людей, – а дбають про ефективність виробництва і впровадження найсучасніших технологій. Це дає можливість підвищити якість продукції та збільшити продуктивність, – сказав Сергій Фролов. – В області працює 31 доїльний зал».

Сергій Фролов запевнив – перспективи щодо розвитку тваринництва на Полтавщині є.

«Якщо раніше наші аграрії, щоб перейняти позитивний досвід, їздили у Польщу, то сьогодні достатньо поїздити по Полтавщині й побачити, як можна ефективно організувати роботу в аграрній сфері. Підприємства, які вже мають не один доїльний зал та значне поголів’я, вже задумуються над власною переробкою. Хоча це досить серйозний процес», – додав Сергій Фролов.

Із вітальним словом виступили голова Миргородської РДА Віктор Іваненко та голова Великобагачанської селищної громади Сергій Горбань.

Директор підприємства Іван Балюк насамперед подякував за роботу своїм працівникам, які півтора року трудилися над тим, щоб сучасна доїльна зала таки запрацювала в агрофірмі «Україна».

«Скільки я працюю, стільки вболіваю за тваринництво, бо коли його немає, то в селі немає розвитку: немає соціальної складової, немає людей. Що таке тваринництво у нас? Це 40 тисяч тонн гною, який ми вносимо в ґрунт, а це також і підтримка врожайності. Розвиток тваринництва у нас – це і молоді працівники, віком до 30 років. У нас на підприємстві таких понад 100 осіб», – розповів Іван Балюк.

Наразі молоко, яке виробляється в ПАФ «Україна» – класу екстра та вищого ґатунку. Молокосировина реалізовується до ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування». Середньомісячна заробітна плата штатного працівника агрофірми становить 14 тис. 270 грн.

Довідково. Приватна агрофірма «Україна» – багатогалузеве господарство з вирощування зернових та технічних культур із розвиненим тваринництвом, засноване в 1997 році.

Нині агрофірма має в обробітку 4776,06 га сільгоспугідь, із них 4776,06 га ріллі. В господарстві працюють 184 особи. В 2020 році валовий збір зернових культур склав 14,4 тис. тонн, зокрема озимої пшениці – 1,8 тис. тонн, соняшнику – 2,7 тис. тонн.

Підприємство має статус суб’єкта племінної справи у тваринництві – племінного заводу з розведення великої рогатої худоби української червоно-рябої молочної породи. Поголів’я ВРХ налічується 1474 голови, із них 700 голів корів (у середньому виробляється 13 тонн молока за добу). Підприємство має статус і племінного заводу з розведення свиней великої білої породи, де утримується більше 3000 голів. Усе поголів’я розміщене на чотирьох фермах.

ПАФ «Україна» також має статус спеціальної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування.

Надій на фуражну корову за 2020 рік становив 7313 кг, а по області станом на 01 січня 2020 року надій на корову – 7091 кг.

Господарство має прибутки не лише від реалізації молока, а й займається реалізацією молодняку української червоно-рябої молочної породи. Племінні нетелі господарства мають попит як у межах України, так і за кордоном. Щороку реалізовується близько 100 голів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk