• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Попередній збір заявок на Інтернет-субвенцію для територіальних громад продовжили до 20 квітня

Про це під час апаратної наради 12 квітня повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

За його словами, Міністерство цифрової трансформації України оприлюднило відкритий онлайн дашборд, в якому відображається перелік громад та сіл, які подали попередню заявку (клопотання) для участі в державній програмі «Інтернет-субвенція».

«За результатами аналізу можу сказати, що Полтавська область посідає 4 місце серед усіх областей. Наразі попередню заявку подали 32 територіальні громади на підключення 281 села та 933 закладів соціальної інфраструктури, – розповів Ігор Панченко. – Дуже важлива інформація для громад, які не подали заявки: Мінцифри продовжило термін їх прийому до 20 квітня. З 21 квітня буде проведено затвердження постанови Кабміну про порядок надання Інтернет-субвенції, тому представникам громад, які не подали заявку, а їх 28, важливо активізувати роботу в цьому напрямі».

Ігор Панченко зазначив, що спеціально для громад, які не подавали заявки у зв’язку з тим, що не могли виявити населені пункти, в яких відсутнє оптоволокно, або визначитися з провайдерами, Мінцифрою було створено дашборд, де чітко визначено населені пункти і перелік закладів соціальної інфраструктури, які необхідно підключити до оптоволокна.

«Кожна територіальна громада має забезпечити своїх громадян швидкісним та якісним Інтернетом. Держава надає вам можливість на отримання субвенції. Всі територіальні громади, які не подали заявку, активізуйтеся в цьому напрямі та проведіть відповідну роботу», – наголосив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Посилання на електронну форму попередньої заявки: https://thedigital.gov.ua/broadband2021

Посилання на онлайн дашборд: http://bit.ly/subvention-dashboard

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk