• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Ольга Стефанішина: Перший крок до подолання насильства – впізнавати його

 

Про домашнє насильство в Україні не люблять говорити.

Невідомий об'єкт«Б’є – значить любить? Ні, б’є – значить сяде! Ми звикли «не виносити сміття з хати». Тому тисячі українців, як жінок, так і чоловіків, мовчки страждають від фізичної, психологічної, сексуальної, економічної агресії. Перший крок до подолання цього явища – впізнавати його. І знати, куди звертатися, якщо потрібна допомога. Адже держава має дієві механізми підтримки постраждалих від домашнього насильства», – розповідає  Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

За її словами домашнє насильство буває різним на вигляд. Наприклад, коли вас обмежують у спілкуванні з друзями чи колегами, принижують або шантажують за допомогою грошей – це така сама наруга над вашою гідністю і зневаження рівності, як і побої.

Існує чіткий алгоритм дій в даних ситуаціях. Оскільки реагування на домашнє насильство потребує комплексного підходу, відповідні заходи здійснюються кількома органами влади, у тому числі Міністерсвто внутрішніх справ, Міністерсвто соціальної політики України, Міністерство юстиції України та багатьма іншими.

Наприклад, ви можете отримати безоплатну правову допомогу, щоб розв'язати наявну проблему – для представництва ваших інтересів в суді, складання необхідних документів, розподілу майна, позбавлення батьківських прав для захисту дитини від агресії тощо. Або отримати тимчасовий прихисток у притулку для потерпілих від домашнього насильства або допомогу у пошуку роботи, щоб подолати економічну залежність від домашнього агресора.

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки European Union in Ukraine та проєкту  Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах, змінюючи на краще життя українців.

«Стати частиною Європейського Союзу означає, в першу чергу, розділити європейський світогляд. Тому ми маємо «виносити сміття з хати». Розпізнавати прояви домашнього насильства і долати його. Стверджувати гідність і рівність», – додала Ольга Стефанішина

Більше про протидію домашньому насильству в Україні можна знайти в рубриці «EUКраїна» на сайті Міністерства юстиції: bit.ly/36ZWEX9.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: https://association4u.in.ua

Це – євроінтеграція! #EUКраїна #ЦеЄвроінтеграція

Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

 

 

 

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk