• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Обстежують швидко та на місці: в Полтаві працює нове приймальне відділення, збудоване в межах «Великого будівництва»

Наприкінці 2020 року після реконструкції відновило роботу приймально-діагностичне відділення Полтавської обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського. Нині це відділення екстреної медичної допомоги. Також на першому поверсі розташоване рентгенологічне відділення хірургічного корпусу. Обидва вони реконструйовані в межах програми «Великого будівництва» Президента Володимира Зеленського.

У приймальному відділенні встановили новітнє обладнання, завдяки якому пацієнт в одному місці отримує всебічне обстеження, діагноз та правильне лікування.

Після ремонту значно розширили залу очікувань, працює електронна черга. Пацієнти можуть проходити як планову, так і екстрену госпіталізацію. В обох випадках людину повністю обстежують.

На першому поверсі працює 3 рентген-кабінети, 2 кабінети УЗД. Є кабінет фіброгастроскопії, 2 кабінети КТ та МРТ. Як розповів заступник головного лікаря Полтавської обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського Олександр Олійник, за допомогою новітніх МРТ-апаратів можна виконувати дослідженнях у різних режимах, проводити діагностику патологічних станів. У приймальному відділенні є реанімаційна зала, мала реанімаційна перев’язувальна та палата для огляду пацієнтів, яких доставляють з екстреною патологією.

«До карантину в закладі за рік лікувалися до 26 тисяч пацієнтів. Нині через обмеження планової госпіталізації їх менше. Сподіваємося, що після закінчення карантину відновимо роботу в повному обсязі. Завдяки сучаснму діагностичному обладнанню значно покращилася діагностика та скоротився час обстеження», – сказав Олександр Олійник.

Після реконструкції поліпшилася й логістика прийому пацієнтів, яка здійснюється за потоками: червоний для екстрених пацієнтів, зелений – планова госпіталізація, жовта – діагностичні дослідження. Різнокольорові смужки для зручності нанесені на підлозі.

Відкрили й ендоскопічний кабінет, який обладнаний найсучаснішою апаратурою. Тут є ендоскопічний процесор, відеогастроскопи, гастроскоп, колоноскоп та додемоскоп. За допомогою сучасного електрохірургічного блоку можна виконувати зупинку шлунково-кишкових кровотеч. За день у кабінеті можуть прийняти 10-12 пацієнтів.

 «Нині значно поширилися шлунково-кишкові кровотечі. Це пов’язано з неконтрольованим та самовільним прийомом препаратів, які розріджують кров. У цьому кабінеті можна виконувати аргоноплазмову каогуляцію кровоточивих виразок. Раніше щоб зупинити кровотечу, потрібне було оперативне вручання», – сказав лікар-ендоскопіст Олексій Пирогов.

Світлана Лисенко прийшла на обстеження. Каже, що такий рівень медицини бачить уперше.

«Давно не була в цій лікарні, вперше потрапила після ремонту. Враження надзвичайні, все чисте, нове. Гарний персонал, немає черг. Швидко пройшла обстеження», – сказала Світлана Лисенко.

Нині в Україні побудовано та здано в експлуатацію вже понад 130 приймальних відділень. Невдовзі відкриють ще 80. У Полтавській області на завершальній стадії реконструкція 7 відділень.

«Приймальне відділення в обласній лікарні – перше на Полтавщині, яке реконструйоване за новим форматом і де докорінно змінені радянські підходи щодо прийому людей. Тут створили всі умови як для пацієнтів, так і для медичного персоналу. У межах децентралізації важливо, щоб люди отримували якісні медичні послуги на місцях», – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Нове приймальне відділення в обласному центрі – частина масштабного проєкту розбудови європейської медичної інфраструктури, який відбувається за дорученням Президента Володимира Зеленського по всій країні.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk