• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавська облдержадміністрація та Державна служба геології та надр України уклали меморандум про співпрацю

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зустрівся з головою Державної служби геології та надр України Романом Опімахом та головою правління НАК «Надра України» Тарасом Кузьмичем.

На заході були присутні народні депутати, керівники структурних підрозділів ОДА та підприємств газовидобувної галузі. За результатами зустрічі між Полтавською ОДА та Державною службою геології та надр України укладено Меморандум про співробітництво.

Олег Синєгубов зазначив, що в області одним з основних напрямків роботи у галузі промисловості є видобуток корисних копалин і розробка надр.
«2020 рік був непростим для області, як і для всієї країни та світу, проте економічні темпи, які ми запланували у цій сфері, завдяки представникам бізнесу були витримані. Темпи видобутку збереглися, що дуже важливо, адже це й сплата рентних платежів до обласного й місцевих бюджетів, що є зокрема серйозний аспект у контексті децентралізації, – зазначив Олег Синєгубов. – У державі є стратегічна мета – повна енергетична незалежність. Полтавщина тут відіграє ключову роль, бо в нас видобувають понад 40% українського газу – це друге місце в Україні. Крім того, наш регіон лідер за видобутком газового конденсату – майже 60%. За прогнозами спеціалістів, 85% від загальноукраїнських покладів газу сконцентровані саме на Полтавщині. Важливо, щоб доступ до цих надр і залучення нових інвестицій відбувалося на об’єктивних, прозорих, ринкових умовах».

Роман Опімах під час презентації зазначив, що рік тому на Полтавщині презентували Інветиційний атлас надрокористувача, який містить інформацію про наявні родовища корисних копалин, які відкриті для інвестування, ліцензовані об’єкти в області, а також порядок отримання дозволу на користування надрами. Наразі цей продукт налічує понад 400 об’єктів, всі вони мають свій опис, знаходяться онлайн. Можна вільно зайти на сайт Держгеослужби, прочитати про них, подивитися, де вони розташовані, знайти додаткову інформацію.

«Всі об’єкти відкриті для ініціювання, винесення на електронні аукціони Prozorro. Останні досить ефективно відбуваються. Наприклад, торік було продано 58 ділянок за понад 800 мільйонів гривень. Ці кошти йдуть безпосередньо в державний бюджет. Цього року лише за два перші місяці служба вже оголосила аукціони на понад 80 ділянок. Це говорить про те, що місцевий бізнес починає розуміти, що надрокористування – справа не для обраних, а реальна можливість, яку можуть реалізувати бізнесмени, наприклад, об’єднавшись», – сказав Роман Опімах.

Інвестиційний атлас містить 9 об’єктів із Полтавщини. Два було продано, на один оголошено аукціон. Олег Синєгубов наголосив, що атласом можуть користуватися не тільки інвестори, а також територіальні громади, щоб знати і розуміти, з чого вони потенційно можуть отримувати рентну плату до місцевих бюджетів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk