• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавщина у трійці лідерів із підключення до програмного комплексу «Соціальна громада»

Відбулося засідання колегії Міністерства соціальної політики України. Від Полтавської області участь у засіданні взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

На нараді підбили підсумки роботи у соціальній сфері за 2020 рік та визначили основні завдання Міністерства соціальної політики України на 2021 рік. Зокрема проаналізували стан виконання завдань стосовно зростання основних державних соціальних стандартів та гарантій, соціальної підтримки громадян, надання соціальних послуг, підтримки осіб з інвалідністю, посилення захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання, обговорили реформування соціальної сфери.

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко зазначив, що забезпечення сервісного підходу та дотримання принципу максимальної доступності адмінспослуг соціального характеру для мешканців територіальних громад є одним із пріоритетних напрямів роботи Уряду та Міністерства соціальної політики. Важливою оцінкою ефективності роботи органів соціального захисту населення є рівень доступності громадян до системи соціальної підтримки, зокрема застосування програмного комплексу «Соціальна громада».

Нині до використання цього комплексу приєдналися понад 600 громад. Лідерами є Вінницька – 63, Дніпропетровська – 48, Полтавська – 45, Донецька – 41.

На Полтавщині створені 60 територіальних громад, із них у 5 громадах  із містами обласного значення – Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Лубнах і Горішніх Плавнях – працюють управління соціального захисту.

Як повідомила Катерина Рижеченко, з 55 громад відділи соціального захисту створені у 43. Фактично у відділах працюють 118 осіб, визначено 19 уповноважених осіб.

До програмного комплексу «Соціальна громада» підключено 45 громад області. Подали заявку на підключення 13 громад. Департамент соціального захисту населення ОДА розробив відповідні методичні рекомендації та постійно надає допомогу громадам у підключенні до цього комплексу.

На засіданні директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Ковбаса акцентував увагу на створенні служб у справах дітей у кожній територіальній громаді.

Наголосив, що в перехідний період важливо, щоб у районах, які ліквідуються, були передані справи дітей до ТГ, запрацював банк даних і новостворені служби були готові захищати права дітей. Важливо, щоб і надалі продовжувалися обласні програми. Додав, що треба створити таку систему захисту прав дітей на рівні громад, яка зможе надати всі необхідні послуги. 

На Полтавщині працюють 33 служби у справах дітей, де працюють 103 особи.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk