• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині більше 50 тисяч осіб можуть вакцинувати на перших етапах від коронавірусу

В області розпочалася підготовча робота до проведення масової імунізації проти COVID-19 та впровадження дорожньої карти з вакцинації. Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ПОДА Віктор Лисак.

Дорожня карта розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до ефективної вакцини проти COVID-19 для всього населення України, яке має його отримати, а також для контролю цих процесів. Основним завданням є рекомендація щодо охоплення вакцинацією проти COVID-19 протягом 2021-2022 років щонайменше 50% населення України (20 866 390 людей).

«Вакцинація від коронавірусу має на меті зменшити рівень смертності від пандемії COVID-19, розірвати ланцюги зараження, зберегти людям здоров’я. А якщо ширше, то це і національна безпека, і розвиток економіки. Ми доходимо до того, що коронавірус завдяки вакцині стане керованою інфекцією», – говорить Віктор Лисак.

Організація проведення кампанії з вакцинації від COVID-19 здійснюється оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації. В області визначено відповідного координатора.

Для реалізації першого та другого етапів імунізації підготовлено інформацію щодо цільових груп населення. На першому етапі безкоштовній імунізації підлягають працівники мобільних бригад із вакцинації; медики (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють у закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим із COVID-19; працівники лабораторій; екстреної медичної допомоги; особи, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку); працівники цих закладів. На Полтавщині таких людей більше 7 тисяч осіб.

Другий етап імунізації передбачає вакцинацію працівників первинної медичної допомоги та інших закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу хворим із COVID-19; працівників системи громадського здоров’я; людей віком від 80 років; соціальних працівників. А це більше 51 тисячі осіб в області.

Також у Полтавській області затверджено загальні логістичні сценарії для вакцинації від COVID-19: на базі пунктів щеплень та мобільними бригадами з імунізації.

«На території області створено 11 мобільних бригад. До складу кожної включено лікаря, 2 медичні сестри, водія, а також передбачені в резерві 1 лікар та 1 медична сестра, – розповів Віктор Лисак. – Враховуючи необхідність оперативної підготовки до реалізації дорожньої карти, проаналізовано стан щодо холодильного обладнання в області та можливостей дотримання холодового ланцюга. Адже вакцину треба використати через 5 діб після того, як вона потрапить у регіон».

Головний спеціаліст ДОЗ ОДА Ігор Перогов розповів журналістам про види вакцин та нюанси вакцинації від коронавірусної хвороби. Вона буде проводитися паралельно з рутинною вакцинацією за графіком, узгодженим із сімейним лікарем. Це забезпечить недопущення зниження рівня вакцинації від інших хвороб.

Вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх груп населення.

Переглянути брифінг повністю можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=8ywKyK88_gE&feature=youtu.be.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk