• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Підприємці та фахівці облдержадміністрації підготували пропозиції щодо підтримки малого і мікробізнесу

Відбулося засідання створеної при Полтавській ОДА робочої групи з напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності відповідної категорії фізичних осіб-підприємців. Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та його заступник Євген Греков у форматі відеоконференції поспілкувалися з підприємцями, представниками профільних громадських організацій.

«Офіс Президента збирає інформацію з областей. Маємо напрацювати пропозиції, щоб нас почули в Києві. Обґрунтовуватимемо їх і відстоюватимемо», – зазначив Олег Синєгубов.

«Із представниками робочої групи ми зустрічалися під час спільної наради, яку організовував Офіс Президента щодо напрацювання пропозицій, проговорювали окремі правові аспекти. Тоді говорили, що положення закону від 1 грудня 2020 року №1017-ІХ про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України не вирішують усі проблеми, з якими стикаються у роботі представники малого бізнесу, особливо мікробізнесу, – сказав Євген Греков. – Крім того, існує певна невідповідність в інших нормах законодавства і щодо ведення бухгалтерського обліку, і щодо стану первинних документів, ведення необхідної документації, щоб можна було підтвердити наявність/відсутність підстав для застосування реєстраторів розрахункових операцій, ведення повністю повноцінного обліку, що для малого і мікробізнесу є обтяжливим. Ми це розуміємо. Тому й зібралися, щоб виявити проблемні питання, їх систематизувати і долучитися до загального процесу їх вирішення на державному рівні».

Підприємці наголосили на необхідності термінового розгляду й ухвалення законопроєктів №3853-1, №3853-2 та №3993.

«Ці законопроєкти напрацьовані. Перший поданий ще влітку, пройшов комітет, в нього є підтримка майже в усіх фракціях. Він справді може вирішити гостру проблему перед Новим роком, щоб люди могли роз’їхатися додому. Крім того, потрібно створити при Президенті постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що опікуватиметься розвитком малого і мікропідприємництва», – зазначила представниця Спілки сприяння розвитку підприємництва з Миргорода Олеся Золотарьова.

Додала, що потрібно розмежувати допомогу, яку надають ФОП і найманим працівникам і висловила пропозицію надати можливість малим підприємствам користуватися кредитною програмою «5-7-9».

«Нагальне питання, яке турбує мікропідприємництво, – вирішення питання фіскалізації. Тому й звертаємося до Верховної Ради, щоб вона розглянула на позачерговій сесії законопроєкти 3853-1, 3853-2, 3993. Відтермінування фіскалізації не вирішує нашої проблеми», – сказав представник громадської організації «Save ФОП» у Полтавській області Анатолій Волинець.

«Розуміємо, що людям потрібно працювати й заробляти на своє життя. Всі пропозиції акумулюємо. Спільні напрацювання направимо на центральний рівень. Нині вирішується питання щодо скликання позачергової сесії Верховної Ради, зокрема щоб розглянути й відповідне питання. За ініціативною Президента створена Рада з питань сприяння розвитку малого підприємництва», – підсумував Олег Синєгубов.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, з заявками на отримання допомоги в розмірі 8 тисяч гривень звернулися 10823 підприємці і наймані працівники. Нагадуємо, що термін подачі заяв продовжений Урядом до 31 грудня 2020 року. Заяви можна подати через портал Дія (https://diia.gov.ua/services/odnorazova-materialna-dopomoga-fopam-ta-najmanim-pracivnikam).

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk