• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині привітали працівників сільського господарства

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов із робочою поїздкою  відвідали Диканський та Котелевський райони. Ознайомилися з роботою ТОВ «Інтерагросервіс» у селі Стасі та СВК «Батьківщина» у селищі Котельва.

Євген Греков оглянув цех мінізаводу з переробки молока ТОВ «Інтерагросервіс». За добу підприємство переробляє 1,5 тисячі тонн молока. Виготовляє 28 видів продукції.  Серед них масло, сир,  молоко, кефір, йогурт. На заводі у зміні працюють 2 людини.

«Корови на фермі 7 місяців на рік и на пастівнику. Табу на всі мінеральні добавки. В кормах корів із мінералів присутня тільки кухонна сіль. У продуктах не використовуємо ніякої хімії. Робимо всю продукцію як для себе», – сказав генеральний директор ТОВ «Інтерагросервіс» Геннадій Головін.

Як зазначив заступник голови ОДА, нині важливо надавати підтримку саме таким господарствам, адже завдяки ним жителі регіону можуть споживати якісну продукцію.

У Котельві Євген Греков поспілкувався з керівником виробничого кооперативу «Батьківщина», Героєм України Олександром Коросташовим. Зокрема, обговорили питання, які нині є нагальними для аграріїв.

Підприємство засноване в 2000 році. Нині воно залишається єдиним на Полтавщині потужним кооперативом та одним із головних бюджетоутворюючих підприємств району. Господарство спеціалізується на м'ясному тваринництві та молочно-зерновому напрямку. Обробляє понад 6 тисяч гектарів землі,  утримує понад 2 тисячі голів великої рогатої худоби, у тому числі понад 900 корів.

Також Євген Греков оглянув Народний музей історії СВК «Батьківщина». У ньому зібрані документальні матеріали про створення господарства, перших його засновників і організаторів. У музеї – 766 експонатів, зберігаються Прапор і Книга Пошани господарства, найвищі державні нагороди колективу та окремих працівників.

Заступник голови ОДА привітав працівників сільськогосподарської галузі з їхнім професійним святом. Цього року через карантин в обласному центрі не влаштовували урочистостей. Тож, як наголосив Євген Греков, виїхали самі безпосередньо до людей.

«Полтавщину звикли вважати аграрним краєм. І це недарма. Завдяки праці аграріїв, фермерів, переробників сільгосппродукції область займає лідерські позиції з виробництва зернових та зернобобових культур, м’ясної та молочної продукції. Дякую вам за невтомну працю. Бажаю всім вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, миру й злагоди, нових здобутків та високих урожаїв», – сказав Євген Греков.

Почесні грамоти облдержадміністрації та Департаменту агропромислового розвитку ОДА вручили Шевчук Наталії Яківні, завідуючій МТФ №2, Вертелецькому Олександру Анатолійовичу, головному агроному СВК «Батьківщина».

Диплом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вручили Геннадію Головіну, директору ТОВ «Інтерагросервіс».

День працівників сільського господарства України відзначають у третю неділю листопада.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk