• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Vodafone та Полтавська ОДА запустили спільні онлайн маршрути для малолюдних та безпечних подорожей

Vodafone розширив мапу сільських туристичних маршрутів Village Routes в рамках власного соціального проекту Find&Follow. Спільно з Полтавською обласною державною адміністрацією було створено 3 нові маршрути Полтавщиною. Невдовзі планується розширення переліку туристичних локацій області.

Маршрути Village Routes розраховані на 1-2 дні. Кожен маршрут містить детальний опис локацій, контактну інформацію, геолокацію кожного об’єкта, поради щодо додаткових екскурсій, харчування, проживання. Це допомагає туристу швидко та легко орієнтуватись в нових умовах та приймати рішення, а також ретельно планувати подорож. Пропозиції щодо турів будуть цікавими як для тих, хто лише починає досліджувати Україну, так і для досвідчених туристів, які шукають нових вражень.

Напрямок Village Tours створено також для того, щоб запропонувати українцям малолюдні безпечні подорожі сільською місцевістю, адже у даний час потрібно якомога відповідальніше ставитись до нових правил поведінки у зв’язку з поширенням COVID-19.

За даними Big Data аналітики від Vodafone за протягом місяця Полтавську область відвідує понад 545 тисяч гостей*. Найпопулярнішими за відвідуваністю містами на Полтавщині є Полтава, Миргород, Пирятин, Хорол та Лубни. А у ТОП-5 серед сіл та селищ увійшли смт Чорнухи, село Бутенки, Вільшанка, Залізничне та  Терешки.

«Розвиток внутрішнього туризму України, як ніколи, актуальний в умовах пандемії. Полтавщині важливо бути конкурентоспроможним регіоном на внутрішньому туристичному ринку. Саме тому співпраця з Vodafone Україна у рамках проєкту Find&Follow: Village Routes допоможе Полтавщині по-новому заявити про себе, як туристичну дестинацію. Важливо, що наш спільний проєкт розкриває потенціал невеличких містечок та сіл регіону, адже багато автентичних речей у розрізі туризму розташовані саме подалі від міської метушні: серце українського гончарства - Опішне, батьківщина Миколи Гоголя – однойменне село Гоголеве з унікальним музеєм-заповідником чи містечко гномів Country Land у с. Чечелеве. Місцеві виробники, на кшталт равликової ферми чи етномузею, де навчать готувати славнозвісні полтавські галушки, створюють для туристів особливий шарм, який не зустрінеш у жодному іншому регіоні. Маю надію, цей проєкт стане початком серії онлайн маршрутів, які складуть віртуальну мапу Полтавщини під брендом Find&Follow: Village Routes», – зазначила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Завдяки розширенню 4G покриття на сільську місцевість нам вдалось запропонувати туристам нові напрямки подорожей. А це дуже важливо саме зараз, як для створення умов для безпечного та малолюдного туризму в умовах епідемії COVID-19, так і для підтримки підприємницької діяльності в сільській місцевості. Ми відкриті до співпраці з обласними адміністраціями, представниками туристичної галузі, мандрівниками, які готові поділитися досвідом подорожей Україною. Дякую Полтавській обласній адміністрації за співпрацю та ініціативність», – додала генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова.

Щотижня перелік маршрутів у кожній з областей доповнюється. Vodafone розширює географію туристичних локацій відповідно до розгортання 4G (LTE 900 МГц) мережі саме у сільській місцевості. Адже розвиток інформаційної інфраструктури істотно впливає на покращення туристичної привабливості регіону.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk