• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Гадячі відкрили ІІІ фестиваль сучасних театрів в межах проєкту «Малі міста – великі враження»

30 жовтня 2020 року велика творча родина котляревців святкує  85-річчя від дня заснування коледжу ( а колись культурно-освітнього училища) та 65-у річницю від дня перебування його на полтавській землі! Цього дня відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та ІІІ фестивалю сучасних театрів в рамках проєкту «Малі міста – великі враження», яке проходило в онлайн - форматі.
Відкрив урочистості, приурочені ювілейній річниці, директор коледжу Анатолій Миколайович Насменчук. З вітальним словом звернулися: виконуюча обов’язки директора Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністраціїї Ірина Анатоліївна Удовиченко, виконуючий обов’язки голови Гадяцької районної адміністрації Сергій Михайлович Бондаренко, випускниця коледжу, завідувач сектору культури молоді та спорту Лариса Володимирівна Труш, начальник відділу культури і туризму Гадяцької міської ради Катерина Григорівна Кувшинова.
Виступаючі зазначили, що сьогодні Гадяцький фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Петровича Котляревського - це один із провідних мистецьких освітніх закладів нашого регіону, центр культури не тільки Гадяцького краю, а й всієї Полтавщини, він є оберегом сучасної духовності, живою криницею натхнення для багатьох поколінь, в якому формуються справжні творчі особистості – майбутні спеціалісти культури.
Цьогорічний ювілей, як і будь-який інший, став мистецьким вододілом досягнень у вимірі історії та часу, вражень, професійних звершень і людей, які творили і продовжують творити історію закладу.
Освітній заклад дав нашій неньці-Україні відомих співаків і музикантів, письменників і режисерів, хореографів і художників.
Тож за успіхи, досягнення у праці, вагомий внесок у розвиток національної культури і мистецтва Полтавщини, підготовку кваліфікованих фахівців, високий професіоналізм та з нагоди 85-річчя від дня заснування коледжу весь педагогічний колектив був нагороджений Почесною грамотою Полтавської ОДА.
Почесними грамотами Гадяцької РДА та Гадяцької районної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм нагороджені і наші викладачі Оксана Григорівна Кисіль та Євген Петрович Ляшенко.
Теплим слово ведучі згадали і про студентів, які ще не стали геніями, але уже досягли вагомих успіхів у навчанні. А це: студентка спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво» Каріна Тренбач - іменною премією імені Івана Петровича Котляревського, студентка спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво» Юлія Небесна - іменною премією імені заслуженого майстра народної творчості України Григорія Олексійовича Кисіля, студентка спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» Світлана Яковенко - іменною премією імені заслуженого працівника культури України Івана Харитоновича Тендітника.
На завершення хочеться побажати всім «іменинникам» міцного козацького здоровʹ я, здійснення всіх крилатих задумів, нових успіхів, досягнень і звершень у розбудові незалежної України. Добробуту, радості й піднесеного настрою! Хай множиться щастям кожен новий день і все ваше життя!
Департамент культури і туризму ОДА.
Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk