• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Відбувся круглий стіл з нагоди 20-ї річниці прийняття Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко взяла участь у засіданні круглого столу з нагоди 20-ї річниці прийняття Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Захід відбувся в режимі онлайн у форматі ZOOM-конференції.

Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук відзначила, що Україна стала першою державою, яка прийняла Національний план дій у період збройного конфлікту, а саме в лютому 2016 року. Дія документа завершується у 2020 році.

  «Впродовж реалізації Національного плану дій відбулася низка системних змін: було скасовано заборону для жінок сержантського складу займати бойові посади в Збройних силах України, ухвалено закон щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у ЗСУ та інших військових формуваннях, дозволено набір дівчат до військових та військово-морських ліцеїв. Однак нині рівень участі жінок у миротворчих операціях залишається досить низьким. У ЗСУ служать  9760 жінок», – сказала  Ольга Ревук.

Вона наголосила, що Уряд затвердив Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Він розроблений Мінсоцполітики у тісній співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади, міжнародними партнерами та 18 громадськими організаціями. Це другий план, за яким працюватиме Україна наступні 5 років. 

Відмінність другого плану від першого полягає в його орієнтованості на результат. Основним інтегрованим показником, який свідчитиме про успішність документа в цілому, є місце України в Індексі ООН зі становища жінок, миру і безпеки. Нині Україна посідає 105 місце із 167 держав світу.

На Полтавщині успішно проводили обласні заходи з реалізації Національного плану.

В області на обліку перебуває 22642 переселенці. Вони щомісяця отримують адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

До обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки внесені зміни з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків відповідно до  Національного плану дій «Жінки, мир, безпека». Також проводилася інформаційно-просвітницька робота. В області приймуть новий план, за яким працюватимуть до 2025 року.

Учасники відеоконференції наголосили на важливості подальшого виконання вимог резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» як ключового документа у сфері дотримання прав жінок в умовах конфліктів та залучення їх до миротворчого процесу. Зауважили, що досягти результату можна лише  завдяки скоординованим діям органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських об'єднань та міжнародних організацій, представників соціально відповідального бізнесу, волонтерів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk