• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Миргороді попрощалися із загиблим у катастрофі Ан-26 Андрієм Роспотнюком

У Миргороді в останню путь провели 21-річного Андрія Роспотнюка, курсанта Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, одного із загиблих у катастрофі літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області.

Зранку з 18 курсантами і сімома льотчиками, які загинули внаслідок падіння літака, попрощалися на майдані Свободи у Харкові. У заході взяли участь Президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена.

Після жалобної церемонії з Андрієм попрощалися на його батьківщині – у Миргороді. На центральній площі міста зібралися люди, щоб провести курсанта в останню путь. Були присутні сестра, мама, дідусь, друзі та однокласники загиблого, місцеві жителі. Вшанувати пам’ять Андрія Роспотнюка приїхав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Немає таких слів, щоб повернути матері сина. І, все, що я міг би вам сказати сьогодні, не зможе вгамувати біль втрати. Я сам батько двох синів, раніше я теж носив форму. Я розумію, що таке плече до плеча, що таке присяга на вірність народові України. Я втрачав близьких. Ваш син – справжній герой. Все що я можу – це попросити вибачення за те, що не вберегли. Що роковий політ так рано забрав життя Андрія. Молодого, усміхненого – таким його запам’ятають всі, хто знав. Висловлюю вам співчуття. Як голова Полтавської ОДА зроблю все можливе, щоб підтримати вашу сім’ю. Цьому горю немає меж. Тримайтеся», – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Поховали Андрія Роспотнюка у Миргороді, на Алеї Героїв. Сьогодні у місті оголосили день жалоби.

6 жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про нагородження медаллю «За військову службу Україні». Її отримали 27 військових. Зокрема 26 – посмертно. Один із них – 21-річний курсант із Миргорода.

Нагадаємо, на борту літака Ан-26, який зазнав катастрофи 25 вересня 2020 року, були 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сім членів екіпажу. На місці трагедії загинули 25 осіб. Курсант Віталій Вільховий помер у лікарні від отриманих ран. Ще один курсант В’ячеслав Золочевський вижив і був госпіталізований.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk