• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У Полтаві знову говорили про долю будівлі художньої школи

Відбулася робоча зустріч стосовно передачі приміщення колишньої дитячої художньої школи Полтавському краєзнавчому музею імені Василя Кричевського.

У зустрічі взяли участь заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Катерина Рижеченко, начальник відділу охорони культурної спадщини управління розвитку туризму, музейної справи та охорони культурної спадщини Департаменту культури Полтавської ОДА Олеся Старолат, секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, директор Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олександр Супруненко, науковці, історики.

Питання передачі школи на баланс Полтавської ОДА підіймалося неодноразово, але до єдиного рішення прийти не вдалося. Раніше при обговоренні говорили про можливість розмістити в будівлі бібліотеки Полтавського краєзнавчого музею, майстерні, де будуть проводити майстер-класи та кав’ярні для відвідувачів.

Секретар полтавської міської ради Олександр Шамота запропонував представникам Полтавської ОДА розглянути питання обміну будівлі художньої школи на будівлю яка є на балансі області. Сторони робочої зустрічі домовилися повернутися до конструктивного діалогу з варіантами можливого вирішення долі історичної будівлі.

Довідково: У 1962 році виконавчим комітетом Полтавської міської ради депутатів трудящих було прийняте рішення про заснування в Полтаві дитячої художньої школи. Для цього під приміщення школи був переданий колишній флігель Полтавської губернської земської управи. Восени 2015 року юних художників виселили із історичної будівліі на вул. Конституції, 2а, бо власний котел школи перестав відповідати законодавчим нормам. Згодом діти відновили навчання в іншому приміщенні.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk