• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини продовжують перевіряти виконання протиепідемічних заході у закладах торгівлі, освіти, громадського харчування області

Спеціалісти Хорольського районного  управління Держпродспоживслужби Полтавщини, спільно з представниками Новоаврамівської ОТГ, продовжують комісійні перевірки суб’єктів господарювання області через поширенням коронавірусної хвороби на території Новоаврамівської ОТГ.

25.06.2020 року комісійно було проведено перевірку дотримання вимог постанов Головного санітарного лікаря України, щодо карантинних заходів на 13 об’єктах, а саме: у чотирьох дитячих навчальних закладах, у дев’яти закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами. У роботі дитячих навчальних закладах  комісія недоліків не виявила.

Однак, порушення були виявлені на 3 об’єктах торгівлі – не проводився температурний скринінг продавцям, траплялися  випадки порушення маскового режиму, відсутні антисептики для обробки рук відвідувачів.

Операторам ринку дані пропозиції щодо забезпечення вимог Головного державного санітарного лікаря України на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Фахівці Новосанжарського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області комісійно, з представниками поліції перевіряли дотриманням протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України у смт. Нові Санжари. Зокрема, проінспектували заклади торгівлі продовольчими товарами – (магазини «Полагросервіс», «Маркет-опт», торговий павільйон «Кулиничі»). Заклади торгівлі непродовольчими товарами – (магазини «Зайка», «Крамничка», «Мобілюкс»). Перевірили дві перукарні, банк і аптеку.

У ході перевірок, у  продуктовому  магазині  «Полагросервіс», магазині непродовольчих товарів «Крамничка»  були виявлені такі порушення:  деякі покупці були в приміщенні без вдягнутої маски чи респіратора та не дотримувалися соціальної дистанції. Після зауважень та роз’яснювальної роботи порушення негайно усунуті.

Спеціалісти Миргородського міськрайонного Держпродсподживслужби Полтавщини 25 червня 2020 року, спільно з органами місцевої влади та місцевих підрозділів Національної поліції, провели 2 комісійні перевірки у закладах торгівлі продовольчими товарами  – (ФОП Булойчик О.М., магазини «Калинка» та «Ветеран»), 4 комісійні перевірки у закладах торгівлі не продовольчими товарами –  (магазин «Вікна Двері», магазин «Берест», магазин «Тепла хвиля», магазин «Електра плюс») та одну перевірку перукарні ФОП Дорофєєва І.Л.

Під час перевірок виявлені порушення Постанов головного санітарного лікаря України. А саме – при перевірці ФОП Булойчик О.М., магазинів «Калинка» та «Ветеран» – не проводився температурний скринінг працівникам, була відсутня кольорова розмітка для соціального дистанціювання між покупцями, відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики COVID-19;

у магазинах «Вікна Двері» ФОП Резніков В.В.– не проводиться температурний скринінг працівникам, також була відсутня кольорова розмітка для соціального дистанціювання  між покупцями, відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики COVID-19;

у магазині «Тепла хвиля» ФОП Ігнатенко А.І., і магазині «Берест» ФОП Бутенко О.Ф. – не проводиться температурний скринінг працівникам, були відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики COVID-19.

Працівникам закладів ро’яснили, як вони повинні працювати в умовах карантину. Роздали інформаційні брошури.

Козельщинським районним управлінням Держпродспоживслужби Полтавщини спільно з Козельщинським відділом Національної поліції, продовжено комісійні обстеження суб”єктів господарювання на території с. Лутовинівка на предмет дотримання вимог Постанов Головного держаного санітарного лікаря України. Було охоплено 9 суб”єктів господарювання – (залізнична станція “Ганнівка”, 6 об”єктів  торгівлі харчовими продуктами  та 2 об”єкти торгівлі непродовольчими товарами). Основні порушення– відсутність журналів реєстрації скринінгу температури працівників закладів торгівлі. З даним недоліків надано роз”яснення.

Решетилівським районним управлінням Держпродспоживслужби Полтавщини протягом тижня було проведено 43 комісійні перевірки різних закладів. Виявлено ряд порушень : відсутність засобів індивідуального захисту  у працівників, антисептиків для відвідувачів, не проводився температурний скринінг працівників закладів, не дотримувалися правил прибирання приміщень закладів. Більшість порушень усунули  оддразу під час перевірок.

У кожному закладі під підпис було вручено пам’ятки щодо правил роботи закладу під час карантину. Роботи продовжуються!

 
Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk