• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавська ОДА направить до Уряду лист із баченням місцевих жителів Кирило-Ганнівки щодо приєднання до ОТГ

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та його перший заступник Дмитро Лунін зустрілися з сільськими головами й місцевими жителями Ставківської та Кирило-Ганнівської громад, Зіньківським міським головою та місцевими депутатами.

Напередодні очільник області та його перший заступник поспілкувалися з іншою ініціативною групою, яку представляв голова Опішнянської ОТГ та кілька мешканців Кирило-Ганнівки. На обох заходах обговорювали питання приєднання Кирило-Ганнівки до Зіньківської чи Опішнянської ОТГ.

Відповідно до затвердженого Урядом Перспективного плану формування територій громад Полтавщини, цей населений пункт має увійти до складу Зіньківської ОТГ, але думки населення в цьому питанні розділилися. Кожна ініціативна група розповіла очільнику області про своє бачення.

Зіньківський міський голова Сергій Максименко розповів, що відслідковували рішення Кирило-Ганнівської та Ставківської сільських рад, результати проведення громадських слухань.

«На сесії міської ради ми розглядали ситуацію. 24 лютого 2020 року прийняли звернення до ОДА, Кабінету Міністрів, Мінрегіону. Цим зверненням акцентували увагу, що прийняте Кирило-Ганнівською сільською радою рішення в ході так званого опитування, подвірного обходу, не відповідає Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Рішення містить у собі двозначність, що унеможливлює його виконання, – зазначив Сергій Максименко. – Посилання на те, що більшість жителів Кирило-Ганнівки проголосували за входження до Опішнянської ОТГ є некоректним. Якщо подивитися на статистику, то за проголосували 173 жителі з 408 або 42,4 %. Громада не висловилася однозначно за приєднання до Опішні, бо 124 людини або 30,4 % проголосували, щоб у подальшому бути частиною Зіньківської ОТГ. Не взяли участі в голосуванні 26 відсотків місцевих жителів. Єдина перевага Опішнянської ОТГ – це відстань, але вся соціальна інфраструктура, починаючи від медичної сфери, соціального обслуговування до адміністративних органів, є в Зінькові».

Голова Кирило-Ганнівської сільської ради Сергій Тополь сказав, що підтримує приєднання громади до Зіньківської ОТГ.

Олег Синєгубов зазначив, що аргументи обох сторін почуті. Полтавська ОДА підготує тематичний лист до Кабінету Міністрів України, в якому представить бачення місцевих жителів Кирило-Ганнівки щодо приєднання до ОТГ.

«Перспективний план – це план компромісу. Звісно, він не може влаштувати всіх, бо є безліч факторів – економічних і ментальних – які впливають на те, як об’єднувати громади. Але для мене та нашої команди тут точно немає політики. Успішність громади – це насамперед її економічна спроможність. І саме з цих критеріїв ми виходили, коли надавали пропозиції Кабміну до Перспективного плану. Мешканці тієї чи іншої ОТГ повинні мати достойне життя, – зазначив Олег Синєгубов. – Думка жителів Кирило-Ганнівки для мене в пріоритеті. Одне незрозуміло, чому протягом п’яти років, коли був час на добровільне об’єднання, керівництво громад так і не змогло остаточно вирішити своє майбутнє. Всі сторони ми вислухали, почули їхні аргументи. Як і обіцяли, готуємо до Уряду лист, в якому викладемо позиції людей. Ще раз звертаюся до політиків: не треба підбурювати людей. Полиште свої політичні амбіції, а краще подумайте, як далі розвивати ОТГ. Ми готові в цьому сприяти».

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk