• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Учасники АТО/ООС із Полтавщини мають їздити в транспорті безкоштовно, а не отримувати компенсацію за квиток» – Дмитро Лунін

У Полтавській облдержадміністрації відбулося перше засідання робочої групи з питань соціальної підтримки та реабілітації учасників АТО/ООС і членів їхніх сімей. Очолив її перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін, до складу також увійшли заступник голови Катерина Рижеченко, керівники профільних департаментів облдержадміністрації та члени громадських організацій, що опікуються проблемами ветеранів АТО/ООС.

«Будемо збиратися щомісяця й ставити термінові й короткотермінові завдання та контролювати їхнє виконання, – повідомив Дмитро Лунін. – Основна мета таких зустрічей – налагодити комунікацію між владою та учасниками АТО/ООС для вирішення проблем і дотриманням законних прав і інтересів бійців».

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко повідомила, що на сайті Полтавської облдержадміністрації створено рубрику «Допомога учасникам АТО/ООС».

«На цьому інформаційному ресурсі буде розміщуватися вся необхідна інформація (законодавча, довідкова) за напрямками: соціальний захист, охорона здоров’я, освіта, працевлаштування, зайнятість, земельні питання, законодавство, – розповіла Вікторія Пилипенко. – Щоб бійці могли там знайти повний алгоритм отримання довідки чи оформлення меморіальної дошки».

На нараді дали доручення Департаменту соціального захисту населення ОДА виставити інформацію щодо збору документів для надання матеріальної допомоги з обласного бюджету бійцям на операційне втручання, лікування онкозахворювання та інше.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак повідомив, що з 16 березня учасники АТО/ООС зможуть безкоштовно отримувати стаціонарну допомогу в Полтавській лікарні відновлюваного лікування. Також він спростував інформацію про те, що з 1 квітня в країні закриваються військові госпіталі.

«Вони й надалі існують, отримують фінансування. А на сесії Полтавської облради депутати ще й затвердили виділення коштів на оснащення госпіталів регіону», – запевнив він.

Найбільше у бійців було запитань про військово-патріотичне виховання молоді, реабілітацію захисників України та перевезення учасників АТО/ООС  і членів їхніх сімей.

Член ГС «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО» Тарас Лелюх повідомив, що Полтавська область не надала Міністерству у справах ветеранів перелік гуртків, секцій стадіонів та спортзалів, де ветерани АТО/ООС зможуть безкоштовно займатися спортом. Перший заступник голови ОДА дав доручення за два тижня такий перелік підготувати.

Заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Едуард Бородай розповів про стан патріотичного виховання молоді в навчальних закладах. Крім оснащення шкіл кабінетом для зберігання зброї, запропонував із 1 вересня 2020 року ввести посаду заступника директора школи з військово-патріотичного виховання. А викладання предмету «Захист Вітчизни» має відбуватися за певними нормами – вчитель і учні на уроці у військовій формі.

«Форма має бути стандартною, але купуватися не за гроші батьків, а за кошти місцевих бюджетів», – резюмував Едуард Бородай.

Щодо пільгового перевезення ветеранів АТО/ООС та членів їхніх сімей у учасників робочої групи було одне бажання – забезпечити безкоштовний проїзд усіма видами транспорту. Голова ГФ з охорони порядку «Доброволець» Віталій Степанов розповів, що в усіх областях України його побратими мають право на так званий «нульовий квиток» і лише на Полтавщині бійці отримують компенсацію за міжобласний квиток.

Перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін запропонував наступного тижня зібрати нараду за участі перевізників і ветеранів АТО й детально розглянути це питання.

«Учасники АТО/ООС із Полтавщини мають їздити в транспорті безкоштовно, як по всій Україні, а не отримувати компенсацію за пред’явлений квиток, – сказав Дмитро Лунін. – Проведемо відповідну роботу з перевізниками, а за випадками відмов у безплатному перевезенні будемо розбиратися детально, навіть до ініціатив позбавлення ліцензії».

Із наступного тижня фіксацію будь-яких порушень прав та інтересів полтавських бійців АТО/ООС та їхніх рідин будуть вести у телеграм-каналі робочої групи з питань соціальної підтримки та реабілітації.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk