• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

«Люди у медцентрі «Нові Санжари» забезпечені абсолютно всім», – Олег Синєгубов

Увага всього світу сьогодні знову прикута до Нових Санжар, де нині забезпечена обсервація 102 осіб, що повернулися з Уханя та їх супроводжувачі. Щоб інформувати населення про перебіг подій, відбувся брифінг голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова, заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, радника Міністра внутрішніх справ Івана Варченка.

«Ми перебуваємо тут, щоб ще раз особисто пересвідчитися, що місцевому населенню, жителям Полтавщини наразі нічого не загрожує. Люди, які були евакуйовані, розміщені у медичному центрі, перебувають у належних умовах і забезпечені всім необхідним. Виникають технічні питання щодо якості інтернет-зв’язку. Це ми вирішуємо. Додатково у районній лікарні ми посилили персонал медичними працівниками, щоб у разі наявності в когось симптомів застуди, вони могли оперативно відреагувати. Наголошую, це ніяк не пов’язано з коронавірусом. До нас звертаються дуже багато установ, підприємців, організацій із пропозиціями надати гуманітарну допомогу. Люди у медцентрі «Нові Санжари» забезпечені абсолютно всім. Якщо щось додатково постачається, це лише для того, щоб зробити їхнє перебування комфортнішим, щоб вони провели ці 14 днів обсервації, не відчуваючи жодних потреб», – Олег Синєгубов.

Радник Міністра внутрішніх справ Іван Варченко повідомив місцевим мешканцям, що держава зобов’язана турбуватися про кожного жителя, тому країна не могла залишити своїх співмешканців в Ухані.

«Повірте, про новосанжарців держава теж дбає, 300 нацгвардійців та 70 співробітників поліції займаються охороною санаторію, місцевим мешканцям нічого не загрожує, – запевнив Іван Варченко. – Щодо місцевих жителів, які були затримані за порушення правопорядку, відпустили 23 осіб, крім одного. Він у нетверезому стані сів за кермо і намагався збити поліцейського, тому його діям буде давати оцінку суд».

Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко поінформував, що медична бригада, яка супроводжувала пасажирів уханського рейсу й перебуває з ними обсервації, зробила плановий медико-санітарний огляд.

«Стан здоров’я у всіх задовільний. Симптомів хвороб не виявлено. Усе працює у звичному режимі. Санітарно-епідеміологічні заходи дотримуються. Знезараження стічних вод запущено, працює в посиленому режимі дезінфекції. Загрози для епідеміологічної безпеки немає», – сказав Віктор Ляшко.

Місцеві мешканці ставили питання щодо поведінки евакуйованих, які виходять на балкон. Віктор Ляшко повідомив, що умовами обсервації це дозволено, не можна лише виходити на вулицю. Усю інформацію про самопочуття евакуйованих медики обіцяють оперативно повідомляти.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk