• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві презентували книгу «Майдан від першої особи. Регіональний вимір»

Збірник спогадів підготовлено у рамках проєкту Українського інституту національної пам’яті (УІНП) «Майдан: усна історія». Ініціатива виникла навесні 2014 року, її мета – збір відео- та аудіосвідчень очевидців і учасників Революції Гідності.

На основі записаних спогадів започаткована серія друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов випуск «45 історій Революції Гідності», у 2016-му – «Мистецтво на барикадах».

Записи спогадів активістів з усієї України стали основою для Архіву Майдану та слугуватимуть джерельною базою для істориків, режисерів-документалістів, соціологів, психологів та ін. У майбутньому матеріали будуть доступні для широкого загалу, також їх використають в експозиції Музею Свободи/Музею Майдану. Найцікавіші розповіді поступово оприлюднюють у різних програмах на телебаченні, радіо, у документалістиці та в серії книг «Майдан від першої особи».

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» – третій випуск серії. Його метою є реконструкція подій місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а протестні рухи в областях – на її периферії. Укладачі заповнюють цю прогалину, формуючи уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Розділи подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. У 2017 році вийшла перша частина випуску, до якого увійшли регіони, починаючи від Автономної Республіки Крим до Луганської області.

Книгу «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 2» видано УІНП на відзначення 6-ї річниці Революції Гідності.

У презентації книги взяли участь координаторка регіональних записів проекту «Майдан: усна історія», співробітник УІНП, кандидат історичних наук Тетяна Привалко (м. Київ), журналісти Олександр Бобошко та Сергій Блавацький, які проводили відеозаписи, Олег Пустовгар, Юрій Бублик, Роман Чабановський та Юліан Матвійчук – учасники й організатори Полтавського Майдану, чиї спогади увійшли до книги.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk