• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Олег Пругло й Анатолій Ханко привітали фармацевтів із професійним святом

У Полтаві відбулися урочистості з нагоди відзначення двадцятої річниці Дня фармацевтичного працівника.

Привітали фахівців із професійним святом т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, депутат обласної ради Валерій Прядко, секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота. Вручили працівникам галузі почесні грамоти й подяки.

«На урочистостях зібралися полтавські фармацевти, які беруть участь і в державних, і в обласних програмах. Дякуємо, що долучаєтеся до цих ініціатив. Аптек на Полтавщині багато, але коли якась із них закривається, виникає соціальна напруга. Це говорить про те, що ваша професія потрібна і важлива», – зазначив Олег Пругло.

«Хто, як не фармацевт, знає, як виготовити ліки та як їх зберігати. У руках лікарів і фармацевтів – основний скарб нації – її здоров’я. Зичу вам і вашим родинам добробуту, миру, щастя і радості. Зі святом», – звернувся до представників галузі Анатолій Ханко.

В урочистостях взяли участь фармацевти, провізори, керівники й засновники аптечних підприємств, студенти медичного коледжу ВДНЗУ «УМСА», які навчаються на фармацевтичному відділенні.

«Наша служба реалізує повноваження, надані державою щодо впровадження політики із забезпечення якості лікарських засобів і медичної продукції. Докладаємо зусиль, щоб наше законодавство було гармонізоване з європейським, європейськими стандартами і нормами, щоб вітчизняні лікарські засоби могли легко виходити на зарубіжні ринки. Проаналізувавши статистику, яким був галузевий ринок Полтавщини раніше, можна сказати, що кількість аптек та аптечних пунктів майже не змінилася на території області. Змінилася їх організаційно-правова форма: із ФОП на юридичних осіб, – розповіла начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Полтавській області Наталія Андрієнко. –. Завдяки відданості, ентузіазму й наполегливості працівників галузі Полтавщина є взірцевою для інших областей».

«Україна не тільки має свій правовий документ, що містить загальні вимоги до ліків і методики контролю їх якості, – Державну фармакопею України, а й стала членом Європейської фармакопеї. Це велике досягнення. У нас є всі підстави говорити, що українці будуть забезпечені якісними ліками, бо останні відповідають вимогам і виготовлені відповідно до стандартів. Впроваджені стандарти з виробництва, зберігання, дистрибуції препаратів. Заводи употужнюються, закуповують нове високоякісне обладнання. Ці здобутки тільки покращують якість ліків. І коли мене як провізора запитують люди про стан якості ліків, то я відповідаю, що все в порядку, бо в нас створена система, яка забезпечує якість. Важливим питанням для галузі є підготовка кадрів. Їх нам бракує. Проте на Полтавщині ситуація змінюється, зокрема, у зв’язку з відкриттям фармацевтичного відділення у медичному коледжі. Професія цікава й корисна, і вона буде затребувана повсякчас», – зазначила кандидат фармацевтичних наук, викладач медичного коледжу ВДНЗУ «УМСА», голова правління Полтавської обласної громадської організації «Асоціація працівників фармацевтичної галузі» Ольга Хмельницька.

Довідково. День фармацевтичного працівника встановлений Указом Президента України «Про День фармацевтичного працівника» від 7 вересня 1999 року № 1128/99. Це професійне свято відзначають щорічно в третю суботу вересня. У 2019-му воно випадає на 21 вересня. В Україні понад 350 тисяч людей працюють у відповідній галузі.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk