• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині припинено ріст загальної заборгованості із заробітної плати

У Полтавській облдержадміністрації відбулося розширене засідання обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати та дотримання державних соціальних гарантій у сфері оплати праці.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ліана Новосад поінформувала про загальну ситуацію щодо стану виплати заробітної плати на підприємствах області. Завдяки вжитим органами влади, контролюючими та правоохоронними органами спільним заходам протягом останніх трьох місяців в області припинено ріст загальної заборгованості із заробітної плати.

– За оперативними даними загальний борг підприємств області перед працівниками – 51,2 мільйона гривень, з них: 37,9 мільйона гривень заборгували  8 економічно активних підприємств, 12,8 мільйона гривень – 11 підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства, 0,5 мільйона гривень - 4 економічно неактивних. Проте, є підприємства, які продовжують нарощувати заборгованість перед своїми працівниками, – розповіла Ліана Новосад. – Це особливо стосується державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів» та його філії «Хлібна база № 88» в Чутівському районі.

Про ситуацію на зазначених суб’єктах господарювання доповідали директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов і голова Чутівської райдержадміністрації Сергій Апряткін.

- На Полтавському хлібокомбінаті – єдиному в місті державному підприємстві, що виробляє борошно, – ситуація складна, зарплатний борг 3,3 мільйона гривень. Директори змінюються, виробнича діяльність не здійснюється, при цьому, заборгованість із заробітної плати щомісячно збільшується на 300 тисяч гривень. Рахунки арештовані. На сьогодні не призначено керівника, тому неможливо робити конкретні кроки щодо вирішення ситуації, яка склалася на державному підприємстві та його філії. Керівництво підприємством здійснюється безпосередньо Міністерством аграрної політики та продовольства України, – говорить Сергій Фролов.

Сергій Апряткін зазначив, що ситуація на філії ”Хлібна база №88»  тримається на контролі профільної комісії райдержадміністрації. Заборгованість бази по зарплаті – 1,4 мільйона гривень. Підприємство має дозвіл приймати зерно. Враховуючи арешт рахунків, з працівниками проводиться роз’яснювальна робота щодо можливості стягнення зарплатних боргів через органи Державної виконавчої служби за рішенням суду та надається практична допомога по підготовці документів.

Тому на засіданні вирішили направити листи до центральних органів влади від профільного департаменту, обласної комісії, профспілок, Полтавської міськради і описати патову ситуацію на хлібокомбінаті.

Крім того, на засіданні обговорили стан виплати заробітної плати на ПрАТ «Пласт», ПрАТ «Полтавський турбомеханічний завод», підприємствах м. Гадяч: ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Полтавамолпрод», ТОВ «Торговий дім «Гадячсир Україна», ТОВ «Річен груп» , що задіяні у спільному виробничому процесі та ситуацію з погашенням боргів з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду на ПАТ «Полтавахіммаш», ПрАТ «Полтавський турбомеханічний завод», ПрАТ «Будівельне управління-9» «Полтаванафтогазбуд».

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk