• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Президент України вручив полтавським спортсменам державні відзнаки

16 липня Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа». Президент вручив державні нагороди членам юнацької збірної України (U-20) з футболу, які перемогли на чемпіонаті світу в Польщі. Також Глава держави нагородив золотих медалістів ІІ Європейських ігор, на яких Україна посіла загальнокомандне третє місце.

Невідомий об'єкт– Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту, – заявив Глава держави під час вітального слова.

Серед нагороджених чимало представників Полтавщини.

Орден «За заслуги» III ступеня отримав чемпіон світу з футболу U-20 2019 року (Республіка Польща) Дмитро Різник. Орденами «За заслуги» II ступеня відзначені Жан Беленюк (греко-римська боротьба) та боксери Віктор Вихрист і Олександр Хижняк. Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав Олег Кухарик – срібний призер із веслування на байдарках і каное. 

Чемпіонка з веслування на байдарках і каное Людмила Кукліновська та чемпіонка з легкої атлетики Ольга Ляхова були нагороджені орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Почесні звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» отримали Олександр Ляховий (тренер Віктора Вихриста), Тетяна Ляхова (тренер Ольги Ляхової), Олександр Симонов (тренер Людмили Кукліновської та Олега Кухарика) та Володимир Шацьких (тренер Жана Беленюка).

Медаль «За працю і звитягу» одержав тренер Олександра Хижняка, його батько Олександр Хижняк-старший.

Також Президент зазначив, що після приїзду до «Конча-Заспи» він отримав інформацію про невеликі стипендії українських спортсменів. Володимир Зеленський пообіцяв вирішити цю проблему.

– Я знаю, що у вас дуже маленькі спортивні стипендії. Ми збільшимо. Обов’язково допомагатимемо вам. Кажіть про проблеми – будемо вирішувати, – наголосив він.

Володимир та Олена Зеленські оглянули інфраструктуру навчально-спортивного комплексу, зокрема відвідали зали спортивної гімнастики, важкої атлетики та греко-римської боротьби.

Також Глава держави ознайомився з планами реконструкції та технічного переоснащення комплексного ігрового залу, будівництва спеціалізованого сучасного спального корпусу, що відповідатиме потребам спортсменів з обмеженими можливостями, та спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу на території Олімпійського навчально-спортивного центру. Під час розмови з генеральним директором Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» Андрієм Крилюком та олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим Глава держави пообіцяв посприяти виділенню житла тим спортсменам, які цього потребують.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk