• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Сьогодні останній день внесення змін у списки виборців

Органи Державного реєстру виборців Полтавської області за тиждень до голосування працюють у посиленому режимі. Нині всі дільничні виборчі комісії (ДВК) приймають громадян для ознайомлення з попереднім списком виборців та забезпечують доставку іменних запрошень на вибори. Із 17 липня дільниці отримають уточнені списки виборців, згідно з якими будуть видавати бюлетені 21 липня.

На території області до Державного реєстру виборців уже внесено 1 141 199 осіб.

– Після початку децентралізації в обліку жителів громади виникли недоліки щодо отримання інформації про виборців, які змінили місце проживання або досягли 18-річного віку, – розповіла на апаратній нараді в облдержадміністрації в.о. начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олена Котенко. – Спостерігається значне зменшення кількості записів про нових виборців, у деяких районах – у 2-3 рази. Це зумовлено передачею функції обліку та подання інформації від 30 органів Державної міграційної служби до непостійних майже 700 реєстраційних служб органів місцевого самоврядування, які не мають чіткого законодавчого регулювання щодо цієї роботи та управлінської вертикалі для вжиття відповідних заходів. Тому на виборах очікується відсутність частини молодих виборців у списках. Щоб виправити ситуацію, органи Державного реєстру виборців області самостійно проводять звірки таких громадян, зокрема у навчальних закладах.

Крім того, небайдужі громадяни мають самі перевірити себе у списках виборців у відділі ведення Держреєстру виборців при райдержадміністраціях, міськвиконкомах та райвиконкомах або в електронному кабінеті виборця на сайті Державного реєстру виборців.

На апаратній нараді представники районних адміністрацій підтвердили проблему відсутності молоді в списках, зокрема тих, кому 18 років виповнилося у квітні-липні 2019 року.

– Сьогодні ми з юридичним відділом спробуємо виписати методи впливу на реєстраційні служби органів місцевого самоврядування й завтра дамо кожному району письмову відповідь, як діяти, якщо списки виборців не оновлюються. Проте, думаю, на місцях райдержадміністрації й ОТГ можуть це питання вирішити швидше, налагодивши комунікацію, – зазначив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло.

Крім виправлення неточностей, у списках виборців до 15 липня 2019 року включно кожен громадянин може змінити місце голосування у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи відпусткою. У такому разі виборець звертається до відділу ведення Реєстру з заявою та має вказати виборчу дільницю, яка буде зручною для голосування 21 липня. Такою можливістю в області скористалися вже 9342 виборці.

Проголосувати за місцем свого перебування виборець може і якщо він має постійну чи тимчасову нездатність пересуватися самостійно. Звернутися до ДВК з відповідною заявою та підтверджуючими документами можна не пізніше 19 липня.

– Матеріально-технічна база ДВК в нормі, крім стану виборчих скриньок, – розповіла Олена Котенко. – 129 великих та 86 малих скриньок пошкоджені й непридатні для використання. Вцілілих виборчих скриньок буде мінімально достатньо для проведення позачергових виборів народних депутатів України. Однак після кожного голосування виявляються нові пошкоджені скриньки. Нагадую, що ремонт та придбання нових виборчих скриньок мають здійснювати райдержадміністрації та органи місцевого самоврядування за власні кошти.

18-19 липня до дільничних виборчих комісій вже мають привозити виборчі бюлетені. Відтоді приміщення будуть перебувати під постійною охороною.

Довідка. Всього на території Полтавської області утворено 1259 дільничних виборчих комісій (малих – 543, середніх – 405, великих – 311), з них 30 спеціальних виборчих дільниць. Одночасно 21 липня 2019 року на території області пройдуть проміжні вибори депутата Ісковецької сільської ради Лубенського району.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk