• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві триває експертний ворк-шоп із питань розробки Стратегії регіонального розвитку області на 2021-2027 роки

У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського організували експертний ворк-шоп із питань розробки Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки.

– Дуже приємно, що є активні люди, зацікавлені в розвитку нашої області. На Полтавщині діє Стратегія розвитку. Вона розрахована до 2020 року, має три напрямки. Щоб сформувати наступну Стратегію більш якісною, ми створили робочу групу, яка об’єднала представників органів виконавчої влади, громадськості, бізнесу й інституцій, які зацікавлені в розвитку регіону, – пояснила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко. – Уже провели кілька засідань робочих підгруп. Працювали зі SWOT-аналізом, визначали сильні й слабкі сторони майбутньої Стратегії, обговорювати стан виконання нинішньої. Сьогодні зібралися напрацювати напрямки, виписати операційні цілі, технічні завдання.

Інна Іщенко розповіла про новації у наступній Стратегії. Зокрема, застосування принципу smart-спеціалізації.

– Ми зібралися, щоб обговорити три стратегічні блоки, які попередньо з керівним комітетом визначили. Перший – підвищення якості життя населення, другий – розвиток конкурентоспроможності регіону, третій – збалансований розвиток територій, – додала Інна Іщенко.

У ворк-шопі бере участь національний експерт зі стратегічного планування Програми U-LEAD з Європою Олександр Волошинський. Розповідає, що супроводжує розробку 12 обласних стратегій. Одна з них – полтавська. Його роль у межах ворк-шопу – трансформувати завдання, прописані в стратегіях, у більш приземлені, щоб бажання співпадали з реальним ресурсом:

– Процес стратегічного планування розпочався практично в усіх областях України. Стратегії будуть розраховані до 2027 року. Намагаємося синхронізувати свої дії з Європейським Союзом. Цього місяця також стартувала розробка Національної Стратегії. Тобто ідемо паралельно – загальноукраїнська та регіональні. Сьогодні постараємося прописати основні цілі розвитку Полтавщини до 2027 року, думаючи про те, як їх втілюватимемо. Крім того, до кінця поточного року потрібно зробити план реалізації Стратегії, який має в підсумку бути виконаним хоча б на 60-70 відсотків, на не на 10-15 відсотків. Хороші стратегії приблизно й виконуються на 60-70 відсотків, адже всього ми передбачити не можемо.

Фахівці різних галузей, які беруть участь у ворк-шопі, працюватимуть у межах заходу впродовж дня.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk