• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Центр життєстійкості в Миргороді розпочав активну роботу

У межах ініціативи першої леді Україні Олени Зеленської – Всеукраїнської програми ментального здоров’я в Україні реалізується проєкт Мінсоцполітики з формування життєстійкості, в якому активну участь беруть громади Полтавщини. 

Із квітня поточного року на базі ПрАТ «Миргородкурорт» в приміщенні Санаторію «Полтава» розпочав функціонувати «Центр життєстійкості»

Мультидисциплінарна команда, до складу якої входять соціальний менеджер, соціальні працівники та психологи надають комплексну соціальну послугу з формування життєстійкості особам, сім'ям, що проживають на території Миргородської громади.

Початковим етапом надання послуги є оцінка потреб людини, після цього її інформують про доступні шляхи вирішення. Працюють психологи, діє психологічна діагностика та психологічне консультування: індивідуальне, сімейне або ж групове.

За перший місяць роботи проведено зустрічі з представниками влади, керівниками управлінь та служб соціальної сфери Миргородської міської ради, метою яких була координація зусиль та взаємодія надавачів соціальних і реабілітаційних послуг щодо виявлення осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, співпраця щодо широкого залучення населення до отримання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

За квітень 2024 року командою центру проведено 57 групових зустрічей за тематикою основ психологічного здоров'я, пошуку інструментів, що допомагають дбати про свій внутрішній стан, ментальне здоров'я, просвітницькі та профілактичні зустрічі для батьків, рекреаційні заходи для ветеранів та їх родин.

На індивідуальних прийомах соціальних працівників із питань отримання комплексної послуги, формування дорожньої карти отримувача комплексної послуги, консультаціях психологів побувало більше 250 осіб, яким надано, в тому числі, й першу психологічну допомогу, проведено діагностику і корекцію психологічного стану, надано підтримку задля пошуку внутрішніх та зовнішніх особистісних ресурсів, які допомагають активізувати здатність до відновлення психологічного стану, проведено навчання прийомів емоційного та психологічного розвантаження.

Соціальний менеджер Центру, Людмила Мисяк, зазначає: «Наш Центр - це дружній простір, куди може звернутися кожен мешканець громади і отримати першу психологічну допомогу, скерування до потрібних служб та організацій, а також - можливість відвідувати групові заняття з психосоціальної підтримки. Такий підхід забезпечує згуртованість та життєстійкість в громаді, а також покращує організацію й надання усіх соціальних послуг у громаді і посилює взаємодію надавачів цих послуг між собою».

Центр життєстійкості ПрАТ «Миргородкурорт» працює:

з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 17:00,

субота та неділя - вихідні.

Адреса: м. Миргород, вул. Гоголя, 112 (Санаторій «Полтава»).

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk