• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Постійна комісія обласної ради підтримала ініціативу присвоїти ім’я Героя України Віталія Коваля Кременчуцькому ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки та культури розглянула та підтримала проєкт рішення про присвоєння ім’я Героя України Віталія Коваля Кременчуцькому ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

16 квітня директор Департаменту освіти Полтавської ОВА Євген Кончаковський взяв участь у засіданні комісії та долучився до питання обговорення зміни найменування Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Звернення ініціювали адміністрація Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, дружина Світлани Коваль та тітки Героя Валентини Кондратенко, командування військових частин, Національної гвардії України, Національної Академії Національної гвардії України, а також громадяни з метою вшанування та увічнення пам’яті Героя України Віталія Коваля, що здійснив героїчний вчинок, звершений в ім’я Батьківщини та загинув під час російського вторгнення в Україну 2022 року. Попередньо в самому закладі тривали відповідні обговорення та слухання.
«Я знала Віталія і самого дитинства. Пам’ятаю, наскільки сильно змінило його навчання в ліцеї та ніскільки він був вдячний наставникам за путівку в життя, отримані знання, досвід. Заклад став для нього другою домівкою, – розповіла під час засідання дружина Героя Світлана Коваль. – Я б також хотіла, щоб у пам’ять про Віталія ліцей став домом для і мене. Я як представник родини обіцяю, що робитиму все можливе для розвитку закладу та його подальшої промоції».


Довідково. Віталій Коваль – випускник Кременчуцького військового ліцею. Загинув у січні 2023 року під час ворожого штурму у Бахмуті. Лейтенант Національної гвардії Віталій Коваль із перших днів повномасштабної війни став на захист країни. Загинув смертю хоробрих. Йому був всього 21 рік.
Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України (посмертно) лейтенанту Національної гвардії України. 29 серпня 2023 року Президент вручив Орден воїна його дружині та матері.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk