• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Обстежили заповідний «Бузковий гай» на території регіонального ландшафтного парку «Диканський»

Представники Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА спільно з представниками Науково-технічної ради, КУ природно-заповідного фонду регіональний ландшафтний парк «Диканський», філії «Полтавське лісове господарство» ДП «Ліси України» та Диканської селищної ради провели обстеження «Бузкового гаю».

У результаті обстеження заповідного об'єкту виявлено види рослин, історично йому не притаманні.

Бузковий гай – в минулому ботанічна пам’ятка природи місцевого значення, тепер – заповідна зона РЛП «Диканський», має круглу форму та займає площу 2 га. Закладений у 20 роках ХІХ ст. у використаному кар’єрі цегельного заводу графа Віктора Кочубея та засаджений бузком різних видів.

Сьогодні ж в гаю серед бузку здебільшого спостерігаються такі види дерев та чагарників: клен ясенелистий, клен гостролистий, робінія лжеакація, в’яз шершавий, в’яз корковий, в’яз гладкий, горіх грецький, бузина чорна, бирючина звичайна, терен, шипшина, бруслина європейська, бруслина бородавчаста.

Оскільки відповідно до проєкту організації території РЛП «Диканський» Бузковий гай належить до заповідної зони, на нього поширюється дія статті 16 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», що забороняє мисливство, рибальство, лісокультурні роботи, рубки дуплястих дерев, всі види екскурсій, крім пішохідних, біотехнічні заходи, сінокосіння механізованими засобами, туризм тощо.

Фахівці Науково-технічної ради Департаменту екології та природних ресурсів запропонували:

- провести більш детальне обстеження із позначенням та підрахунком нетипових видів рослин,

- підготувати наукове обґрунтування щодо приведення території «Бузкового гаю» до його історичного стану,

- провести роботи із впорядкування та облаштування території.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk