• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

ПНПУ імені В. Г. Короленка

28 березня 2024 р. у Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка завітали представники Посольства Литовської Республіки в Україні та Почесного  консульства Литовської Республіки у Полтаві та Полтавській області. Аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Іванаускас та почесний консул Литовської Республіки у Полтаві та Полтавській області Володимир Пилипенко зустрілися з ректоркою професоркою Мариною Гриньовою.

Під час зустрічі розглянули можливості спільного культурного співробітництва. З-поміж іншого обговорили можливість проведення спільних виставок, де художні роботи українських та литовських митців могли б зібратися під одним дахом, сприяючи культурному обміну та взаєморозумінню між народами Литовської Республіки та України.

Під час візиту гості університету разом з начальницею відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Іриною Когут завітали на факультет педагогічної і мистецької освіти ПНПУ імені В. Г. Короленка, де їх чекала зустріч з деканкою факультету Наталією Сулаєвою та презентація творчих робіт студентів. Картинна галерея, створена молодими талантами, вразила своєю різноманітністю та професійними навичками молодого покоління.

Не менш захоплюючим для гостей став майстер-клас від викладачів кафедри образотворчого мистецтва, де вони мали змогу спробувати свої сили в виготовленні традиційних українських оберегів – ляльок мотанок. Ця діяльність не лише поглибила знання гостей про українське народне мистецтво, але й створила можливість для обміну творчою енергією та ідеями.

 

Зустріч з представниками Литовської Республіки сприяє інтернаціоналізації університету, відкриває нові горизонти для спільної творчої взаємодії та порозуміння.

 

 

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

 У рамках першого етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» члени журі високо оцінили рівень представлених наукових робіт студентки спеціальності «Маркетинг» Яни Чорноус та магістранта спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Костянтина Омельяненка.

Студенти політехніки презентували дослідження, присвячені інноваційним рішенням щодо управління відходами та АВС-аналізу як підвищенню ефективності господарської діяльності підприємства.

Також за рішенням атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 20 грудня 2023 року, яка підтримала попереднє рішення Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вчені звання доцентів було присуджено трьом науковцям університету Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, Навчально-наукового інституту нафти і газу

та факультету філології, психології та педагогіки:

Оксані Демченко – кандидатці технічних наук, доцентці кафедри будівництва та цивільної інженерії;

Катерині Палій – кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри германської філології та перекладу;

Віктору Бредуну – кандидату технічних наук, доценту кафедри прикладної екології та природокористування.

Дипломи доктора філософії отримали четверо науковців Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, які, навіть в умовах постійних масованих атак ворога та частих повітряних тривог, успішно презентували і захистили ґрунтовні дисертаційні дослідження:

Станіслав Білько – диплом доктора філософії галузі знань «Соціальні та поведінкові науки» спеціальності «Економіка»;

Юрій Коротич – диплом доктора філософії галузі знань «Механічна інженерія» спеціальності «Галузеве машинобудування»;

Дмитро Овсій - диплом доктора філософії галузі знань «Архітектура та будівництво» спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія».

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk