• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Новий освітній серіал на Дія.Освіта: як стати ментором для школярів?

Мінцифра та ГО «Навчай для України» створили новий освітній серіал на Дія.Освіта про те, як стати ментором для школярів.

Його мета — розвинути менторські навички, щоб краще розуміти школярів, та опанувати інструменти, які закохають дітей у навчання. 

«Розвиток менторських навичок і використання їх для допомоги молодшим поколінням — це один з інструментів реального, відчутного впливу на українську освіту. Освітній серіал “Як стати ментором для школярів?” створено для того, щоб якнайбільше людей могли якісно підтримати школярів України, які зіткнулися з багатьма перешкодами на шляху до якісного навчання», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Протягом 12 серій освітні експерти ознайомлять вас з основами взаємодії ментора й менті. Також ви дізнаєтеся:

що таке менторство та яка роль наставника в житті дитини;

як знання про роботу мозку можуть допомогти мотивувати дітей та сприяти їхньому розвитку;

нові підходи в навчанні дітей і основи Нової української школи (НУШ);

що таке Нова українська школа (НУШ) та які завдання варто використовувати при роботі з дітьми. 

«Цей освітній серіал буде корисний для всіх, хто хоче спробувати себе в ролі ментора. У ньому взяли участь сертифіковані та акредитовані тьютори, ментори, психологи, лідери думок», — говорить Артем Ільчук, засновник креативної освітньої агенції GOVISUAL, яка долучилася до створення курсу. 

Також серіал допоможе вам розвинути навички першої психологічної допомоги. Адже дітям, які перебувають у стані постійного стресу та тривоги через травматичні події, інколи складно впоратися з власними емоціями та переживаннями.

«Серіал є складником програми менторської підтримки для школярів України “СтудМентор”. У такий спосіб ми хочемо підтримати прагнення молоді бути корисними та помічними для країни, тим самим популяризуючи ідею інтелектуального волонтерства», — ділиться проєктна менеджерка ГО «Навчай для України» Юлія Білик.

Ставайте рок-зірками у сфері освіти — дивіться освітній серіал «Як стати ментором для школярів?» та допомагайте українським дітям самореалізуватися. Шукайте серіал за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/how-to-become-a-mentor-for-schoolchildren 

Освітній серіал створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України для платформи Дія.Освіта в межах реалізації Програми академічного менторства для студентів «СтудМентор» від ГО «Навчай для України», що впроваджується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансується Глобальним партнерством заради освіти (GPE).

Мінцифра

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk