• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Послуга денного догляду для дітей з інвалідністю: успішний досвід Пирятинської громади

Денний догляд – це соціальна послуга, в якій є гостра потреба сімей дітей з інвалідністю, але водночас потребує і значних зусиль та уваги від самої громади. 

Відтак за підтримки Дитячого Фонду ООН (UNICEF) у відділенні денного перебування Пирятинського центру надання соціальних послуг з травня минулого запрацювала послуга денного догляду для дітей з інвалідністю.

Соціальна послуга денного догляду дітей з інвалідністю передбачає комплекс заходів, спрямованих на створення умов для забезпечення життєдіяльності отримувача соціальної послуги, що передбачають: соціальну реабілітацію; соціально-трудову адаптацію та організацію дозвілля; участь отримувачів соціальної послуги та членів їхніх сімей, їхніх родичів у вирішенні конкретних соціальних проблем; догляд; навчання батьків отримувача соціальної послуги або осіб, що їх замінюють, які проводяться протягом робочого дня надавача соціальної послуги, але не менше ніж протягом 4 годин на день, без надання місця проживання.

Для цього, за експертної підтримки проєкту UNICEF СПІЛЬНО були підготовлені зніми в Положення про центр, штатний розпис, а також проведені навчальні заходи для надавачів послуги або тих, хто працює з дітьми і в подальшому зможе перенаправляти їх для отримання послуги. Ремонт приміщення здійснено за підтримки проєкту Асоціації міст України

Послугу можуть отримати діти з інвалідністю від 3 до 18 років у будні дні від 1 до 4 годин. Для сімей, що виховують дитину з інвалідністю, ця послуга є дуже помічною, адже вони можуть залишити дитину під наглядом спеціаліста і кілька годин зайнятися важливими справами або ж просто відпочити.

Наразі йде облаштування приміщення та пошук персоналу, тому поки що надання послуги денного догляду має певні обмеження.

“Цю послугу ми надаємо на базі колишнього дитячого садка. Це приміщення нам виділили нещодавно. У нашому розпорядженні 3 великі кімнати. Одна ігрова, інша буде підлаштована під їдальню. Після отримання обладнання в рамках проєкту, ми зможемо тут працювати з дітьми з інвалідністю та вчити їх готувати їжу. Наразі у нас залучений один працівник. Ми маємо 20 особових справ на дітей, що охоплені цією послугою, але вдень можемо поки що прийняти максимум 4 дитини. Бо для одного спеціаліста це велике навантаження. У планах розширити цю послугу, залучити фахівця з соціальної роботи та інших спеціалістів. У майбутньому, діти будуть тут залишатися і на більше ніж 4 години. Працюємо над розбудовою цієї послуги відповідно до державного стандарту,” — розповідає Тамара Захарченко, директорка ЦНСП.

Щоп’ятниці на базі приміщення, де надається послуга денного догляду, фахівці працюють з батьками дітей з інвалідністю. Проводять майстер-класи, тренінги для батьків. Зокрема туди доєднується спільнота батьків дітей з інвалідністю “Велика родина”, яка була сформована на Дитячій точці СПІЛЬНО.

Також Пирятинський ЦНСП надає наступні соціальні послуги: догляд вдома; догляд стаціонарний; соціальна адаптація; натуральна допомога; транспортні послуги; соціальна реабілітація; соціальний супровід; паліативний догляд; консультування; представництво інтересів; екстрене (кризове) втручання; соціальна профілактика; посередництво; денний догляд.

Центр розташований за адресою: м. Пирятин вул. Соборна, 19.

Контактний телефон: (05358) 3-26-54

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідково: Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується UNICEF Ukraine та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Partnership for Every Child / Кожній дитині, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія", Громадська організація "Дніпровська ліга соціальних працівників", Громадська організація «Всеукраїнська організація "Клас"»

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk