• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Кременчуцький національного університету імені Михайла Остроградського

Кременчуцький національний університет посів 21 місце у рейтингу ефективності участі ЗВО України у головних конкурсах наукових проєктів у 2023 році. Це найвищий результат серед університетів Полтавської області.

Центр міжнародних проєктів "Євроосвіта" (https://euroosvita.net/)

оприлюднив рейтинг ефективності участі закладів вищої освіти (ЗВО) України у головних конкурсах наукових проєктів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році.

За умов значного скорочення фінансування ЗВО України у 2023 році за програмою 2201040 «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої

освіти та наукових установ», університети активно намагались нарощувати свою участь у грантовій діяльності – адже це один з ефективних засобів фінансування науково-дослідницької роботи.

При складанні рейтингу автори використовували дані з відкритих джерел (дані Інформаційної служби ЄС - Community Research and Development

Information Service (CORDIS), EACEA Projects Results Platform, МОН, КМУ,

Національного фонду досліджень України).

Для обрахування рейтингових показників застосовувались такі коефіцієнти:

– Коефіцієнт кількості проєктів, виграних на конкурсі HORIZON Europe;

– Коефіцієнт кількості проєктів, виграних на конкурсі Erasmus KA2 (КА220-HED, KA211);

– Коефіцієнт кількості проєктів, виграних на конкурсах Національного фонду досліджень України;

– Коефіцієнт кількості проєктів, виграних на конкурсі проєктів за держаним замовленням;

– Коефіцієнт кількості проєктів, виграних на конкурсі проєктів молодих вчених;

– Коефіцієнт кількості проєктів, виграних на конкурсі білатеральних проєктів.

Очолив рейтинг НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського посів 21 місце з 40. Це найвищий показник серед університетів Полтавщини.

Такий результат значною мірою обумовлений високим коефіцієнтом кількості проєктів, виграних КрНУ на конкурсі HORIZON Europe. Університет (у складі міжнародного консорціуму) став переможцем грантової пропозиції «VOLTCAR», ID 101096557, яка була подана на конкурс у рубриці «Дослідницькі та інноваційні заходи» програми ЄС «Горизонт Європа» за темою HORIZON-CL5-2022-D5-01-09 «Компоненти електромобілів Nextgen: високоефективні та недорогі електродвигуни, з ресайклінґом та низьким використанням рідкісних ресурсів» (2ZERO). Наразі група науковців КрНУ працює над виконанням поставленої задачі (керівник групи – професор Михайло Загірняк).

Проєкт передбачає проєктування, виготовлення та валідацію високоефективного екоциклічного тягового електродвигуна. Загальний бюджет проєкту складає 6 млн EUR.

https://www.kdu.edu.ua/new/detail.php?id=3071

 

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка

11 березня 2024 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулось урочисте відкриття програми стипендій з вивчення англійської мови Access (English Access Scholarship Program). Ця програма реалізується за підтримки Державного департаменту США, вона має на меті надати майбутнім вчителям можливість викладати за методологією CLIL (читання фахових дисциплін англійською мовою.)

До проєкту долучилося 25 студентів з 6 факультетів – майбутні вчителі хімії, біології, історії, математики, фізики та ін. Здобувачі проходитимуть інтенсивне навчання з лютого 2024 року до серпня 2025 року. Програма включає вивчення англійської мови, культури та традицій США, участь у громадських та мистецьких заходах місцевої громади. Учасники розвиватимуть мовленнєві навички, лідерські якості, тайм-менеджмент та вміння працювати в команді. Наприкінці курсу заплановано інтенсивний мовний табір влітку 2025 року. Після успішного завершення програми учасники отримають сертифікати від Посольства США в Україні.

З вітальними словами до учасників програми звернулися почесні гості: директорка регіональних програм з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні Джен МакАртур, помічниця з питань культури Посольства США в Україні Лілія Шило, голова ГО «ТПП “Світло”» Антон Плаксун, ректорка ПНПУ Марина Гриньова, проректор з наукової роботи Василь Фазан, директорка Навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко, завідувачка кафедри англійської та німецької філології Вікторія Кравченко, начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Ірина Когут та ін.

Студенти, відібрані до участі у проєкті, представляли свої факультети та розповідали про себе, брали участь в інтерактивних завданнях, а наприкінці – отримали сертифікати-підтвердження участі в програмі. На відкритті панувала дружня і творча атмосфера, а завершився захід вітальною вечіркою з частуванням.

 

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Науковиці Полтавської політехніки – заступниця директора Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем Ксенія Вергал та кандидатка економічних наук, доцентка кафедри менеджменту і логістики Аліна Чайкіна взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ та мали можливість відвідати Вільнюський університет прикладних наук (VIKO).

Викладачки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія

Кондратюка» взяли участь в Міжнародному тижні навчання (INTERNATIONAL TEACHING WEEK), який відбувався упродовж 4-8 березня 2024 року.

 

27 лютого у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія

Кондратюка» відбулась презентація широких освітніх можливостей Програми академічних обмінів імені Фулбрайта для студентської молоді та науково-педагогічних працівників. Програма академічних та культурних обмінів передбачає навчання, стажування, заняття активною науково-дослідницькою діяльністю на базі провідних університетів та коледжів Сполучених Штатів Америки.

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk