• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Максим Калінін з робочим візитом відвідав Чутівську громаду

Заступник начальника ОВА Максим Калінін з робочою поїздкою відвідав Чутівську громаду. Спільно з головою Миколою Корольовим та його заступницею Наталією Криворучко ознайомилися з роботою кількох об’єктів: опорним закладом освіти, ЦНАПом та Центром надання соціальних послуг.

У Чутівській ЗОШ оглянули укриття та клас безпеки. Сховище розраховане на 230 людей. У ньому дев'ять кімнат, у яких під час тривоги можна проводити заняття. Є аварійне освітлення, Wі-Fі роутер, аптечки, запас питної води, підйомник для людей з інвалідністю. Капітальний ремонт зробили коштом субвенції з держбюджету. Також ознайомилися з класом безпеки.
«Клас безпеки є актуальним на сьогодні в кожному навчальному закладі. Селищна рада пішла нам назустріч. Виділили кошти на необхідне обладнання. Власними силами зробили ремонт. Клас поділено на відповідні зони. Діти вивчають мінну безпеку, пожежну безпеку, правила дорожнього руху, домедичну допомогу», – розповіла директор Чутівської ЗОШ Тетяна Качала.
У громаді працює Центр надання соціальних послуг. Тут опікуються людьми старшого віку, особами з інвалідністю, тими, хто опинився у складних життєвих обставинах, ВПО, ветеранами та членами їхніх родин. Є реабілітаційний зал, сольова кімната, послуги лікаря.
«Торік наш Центр отримав грант в сумі 20 тис. доларів від міжнародних партнерів. За ці кошти придбали обладнання для відновлення та психосоціальної реабілітації ветеранів, військових та їхніх родин, переселенців, – розповіла заступник селищного голови Наталія Криворучко. – Цьогоріч плануємо обладнати кімнату психолога».
Також при центрі працює мобільна бригада підтримки людей, які постраждали від домашнього насильства. Торік вона виїздила на виклики 30 разів.
Максим Калінін поспілкувався з головою громади. Обговорили питання бронювання працівників комунальних підприємств, стан доріг, облаштування мережі укриттів, реалізацію нових проєктів. Зокрема, облаштування харчоблоку в опорній школі та ремонт укриття в одному з приміщень селища.
«Попри повномасштабну війну в громадах Полтавської області продовжують працювати та впроваджувати нові проєкти, надавати жителям необхідні послуги. Працюють для перемоги, – наголосив Максим Калінін. – Є певні потреби в матеріально-технічному забезпеченні та нагальні питання, які потребують вирішення. Спільно їх опрацьовуємо. Основний акцент – укриття. В умовах воєнного стану це пріоритетне питання. Адже безпека людей – понад усе».

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk