• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Антон Чубенко та Олександр Лемешко провели лекцію для студентів ПДАУ

У Полтавській обласній військовій адміністрації за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю провели заняття-лекцію для студентів Полтавського державного аграрного університету, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

У межах зустрічі заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко розповіли студентам про головні аспекти правового режиму воєнного стану, повноваження військових адміністрацій, розглянули конкретні приклади із  життя Полтавщини, відповіли на запитання молоді.

Участь у занятті взяли також директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко, директор Юридичного департаменту Тетяна Кожевнікова.

«Важливо, що наша зустріч відбувається в єдиній синергії зі студентами, яким жити й будувати Україну далі, – сказав Антон Чубенко. – Загалом передбачено майже пів сотні повноважень, які покладені на обласну військову адміністрацію. Зокрема, облвійськадміністрація в умовах воєнного стану має повноваження складання, внесення змін та затвердження бюджету області, а також забезпечення його виконання. Адже у мирний час обласний бюджет ухвалює обласна рада. І це головна відмінність».

Антон Чубенко зауважив, що військові адміністрації на відповідній території здійснюють повноваження щодо заходів правового режиму воєнного стану, забезпечення ефективного використання природних, трудових, фінансових ресурсів.

Окрім того, серед основних компетенцій профільних структурних підрозділів ОВА – надання допомоги жителям Полтавщини, житло яких зазнало руйнувань унаслідок дій агресора, управління  закладами освіти, охорони здоров’я, а також прийняття у межах, визначених законом, рішень з питань захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, ліквідації їх наслідків, боротьби зі стихійним лихом, епідеміями.

Окремо Антон Чубенко зупинився на роботі обласного архіву, який не тільки зберігає важливі документи й дані, а є лідером із їх оцифрування в Україні. Він запропонував студентам провести одне із лекційних занять саме в архівних установах Полтавщини.

«Обласна рада на сьогодні є фактично тим органом, який допомагає облвійськадміністрації реалізовувати вищевказані функції. В умовах воєнного стану можливості облради дещо обмежені. Загалом намагаємося бути одним механізмом для того, щоб забезпечувати життєдіяльність області та допомагати ЗСУ», – наголосив Олександр Лемешко.

Під час зустрічі Антон Чубенко та Олександр Лемешко розповіли студентам про ключові напрями розвитку, в яких Полтавщина впевнено займає лідерство. Ідеться про ветеранську політику, медичну та соціальну сфери, реабілітацію військових, розширення мережі ЦНАПів, цифровізацію в області.

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk