• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Три громади Полтавської області в лідерах із розбудови системи надання послуг із ментального здоров’я

Реалізацію Всеукраїнкської програми ментального здоров’я «Ти як?», аналіз активності територіальних громад у цій сфері та пріоритетні завдання на перше півріччя обговорили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА. Засідання відбулося під головуванням заступника начальника ПОВА Володимира Василенка.

Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я Юлія Ющенко розповіла про важливість піклування про ментальне здоров’я.

«Розбудова якісної системи надання послуг у сфері психічного здоров’я та психо-соціальної підтримки, розвиток культури піклування про ментальне здоров’я сьогодні дуже актуальні, – розповіла Юлія Ющенко. – Ментальне здоровя сьогодні – це сили для відновлення. Нині не реально визначити і вирахувати наслідки, які зазнало здоров’я українців від пандемії та війни. За оцінками, вплив ментального здоров’я позначається на усіх сферах життя, починаючи від економіки, продуктивності праці людей, стану фізичного здоров’я. Не говорячи уже про зниження імунітету і появу різних захворювань. В українців немає часу зволікати і чекати, адже може не витримати навантаження жодна система охорони здоровя».

Послуга з ментального здоров'я починається там, де відбувається перший контакт із системою. Психосоціальний компонент торкається багатьох сфер: медицини, екстрених служб, освіти, соцзахисту, зайнятості.

На Полтавщині у розбудові системи надання послуг із ментального здоров’я та запровадженні неформальних послуг є три громиди-лідери: Глобинська, Миргородська та Чутівська.

Крім того, заходи із поліпшення ментального здоров’я проводять у Скороходівській, Котелевській, Оржицькій, Лютенській, Білицькій та Чорнухинській громадах.

Проєкт «Інтегрована підтримка ментального здоров’я для уразливих груп населення» запроваджується ГО «Сітло надії» у 9 громадах області (Білоцерківська, Глобинська, Диканська, Козельщинська, Кременчуцька, Лубенська, Миргородська, Опішнянська, Шишацька).

Начальник ГУ Національної соціальної сервісної служби у Полтавській області Ліана Новосад розповіла, що громади можуть долучатися до ініціативи Мінсоцполітики зі створення Центрів життєстійкості. У восьми громадах Полтавщини їх вже облаштовують. Ці безбар’єрні середовища призначені для надання різноманітних соціальних послуг мешканцям: психосоціальну підтримку та подолання наслідків стресу, реалізацію програми «Помічник ветерана», безоплатну правничу допомогу і консультації з питань працевлаштування, створення простору для соціальних активностей громадських організацій.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk