• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Про стан використання водних об'єктів у Полтавській області

На території Полтавської області розташовано 3339 водних об’єктів, зокрема 65 водосховищ, 2691 ставок та 583 озера. У придатному стані для використання в нашому регіоні налічується 2395 водних об’єктів, з них для передачі у користування під рибогосподарські потреби – 1570.

В оренді перебувають 366 водних об’єктів орієнтовною площею водного дзеркала понад 3770 га.

Відповідно до Закону України «Про аквакультуру» та статті 51 Водного кодексу України нині водоймища надаються у користування за договором оренди землі, за наявності паспорта водного об’єкта.

Метою паспортизації є упорядкування використання водних об’єктів, охорона їх від забруднення, засмічення та вичерпання, запобігання шкідливим діям вод та ліквідація їх наслідків, поліпшення стану водних об’єктів. Паспортом визначається площа водного дзеркала, що слугує підставою для обчислення плати за оренду водойми.

Також паспорт водного об’єкта є складовою частиною вихідних даних для проведення інвентаризації земель водного фонду.

Замовником робіт із розроблення паспорта водного об’єкта є його орендодавець. Фінансування розробки паспортів може відбуватися за рахунок місцевого бюджету, обласного бюджету та орендарів. За рахунок коштів обласного бюджету та орендарів у області розроблено 587 паспортів водних об’єктів.

Користувачам водних об’єктів у яких договір оренди чинний, але дані у Державному земельному кадастрі про реєстрацію земельної ділянки відсутні, необхідно звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування за місцем розташуванням ставка для отримання дозволу на розробку документації із землеустрою з наявним паспортом водного об’єкта. Та за результатами розробленої документації із землеустрою привести свій договір оренди у відповідність до чинного законодавства.

Для отримання земельних ділянок з водним об'єктом на конкурентних засадах (земельних торгах) необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування щодо включення водного об'єкта у перелік водних об'єктів, які будуть передаватися в оренду на земельних торгах та чекати проведення торгів, за результатами яких буде визначений переможець.

Фінансування підготовки лотів до проведення земельних торгів забезпечує організатор земельних торгів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk