• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Торік у Котелевській громаді соціальні послуги отримали понад півтори тисячі людей

Під час робочої поїздки до Котелевської громади заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко ознайомився з роботою закладів, що надають соціально-психологічні та соціальні послуги. 

Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі, з 2022 року надає потерпілим комплексну підтримку, зокрема оцінку фізичного та психологічного стану, психологічну допомогу та консультування. Створили його за рахунок субвенції з державного бюджету. На ремонт приміщення, облаштування, меблі та матеріали спрямували майже 5 мільйонів гривень.

«Ми в громаді приділяємо багато уваги підтримці вразливих категорій населення. Окрім пенсіонерів, людей з інвалідністю з початком повномасштабного вторгнення у нас з’явилося багато ВПО, військовослужбовців, ветеранів. І кожен потребує особливого підходу. Звісно, підтримуємо і тих, хто постраждав від домашнього насильства. Переважно це жінки з дітьми. Працюємо над соціалізацією та реабілітаційною підтримкою. Надаємо допомогу у відновленні після травматичних переживань», – говорить голова громади Тетяна Корост.

Минулого року послугами денного центру скористалися 57 жителів громади.  У Територіальному центрі надання соціальних послуг Котелевської селищної ради консультують, представляють інтереси вразливих категорій населення, надають послугу догляду вдома, денний, догляд, натуральну допомогу. Особливий попит серед жителів громади мають послуги, що надає виїзна бригада.

«Усі жителі громади повинні почуватися захищеними. Особливо ті, які опинилися в скрутному становищі. Часто в стресовій ситуації жінки і чоловіки не знають куди звернутися за допомогою. Добре, що в громаді налагоджена комунікація. Місцеве самоврядування, соціальні служби, правоохоронці повинні й надалі працювати як один злагоджений механізм», – зауважив Володимир Василенко.

Торік у Котелевській громаді соціальні послуги було надано понад 1540 особам.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk