• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Працюємо над розвитком зрошувальних систем на Полтавщині, – Філіп Пронін

У Полтавському державному аграрному університеті відбулася нарада з питань розвитку зрошувального землеробства та розчистки малих річок для забезпечення потреб у воді на території області.

Участь у заході взяли начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, його перший заступник Богдан Корольчук, заступник Володимир Когут, а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня. До наради приєдналися екологи, аграрії, представники компаній, які займаються зрошувальними системами і розчисткою русел річок, фахівці міжнародних донорських організацій, експерти із залучення грантової допомоги і кредитування.

«Працюємо над розвитком зрошувальних систем на Полтавщині. Тепер розчищення річок на території області й розбудова системи зрошування – у фокусі. Наші аграрії не мають страждати від природних факторів. Важливий комплексний підхід і максимальне залучення на всіх рівнях. Робимо все, щоб створити найкращі умови для виробників, щоб наша продукція була конкурентоспроможною не лише в Україні, а й за її межами, – розповів Філіп Пронін. – В результаті отримаємо підвищення врожайності, збільшення обсягів агровиробництва, прибутку підприємців та наповнення бюджетів.  Покращення екологічної ситуації регіону. Як приємний бонус – створення рекреаційних зон».

Віталій Головня розповів присутнім про державні програми підтримки аграріїв та про роботу системи зрошування на Полтавщині.

«В області наявні 88 тисяч гектарів меліорованих земель, з яких 50,8 тисячі гектарів – зрошувані, 37,2 – осушувані. Площа сільськогосподарських земель, які зрошувалися торік, становить 6 813 гектарів. Інфраструктура державних зрошувальних систем охоплює 6 453 гектари. Комунальних – 270 гектарів. На підтримку меліорації в області минулоріч спрямували майже 4 мільйони гривень із державного бюджету», – розповів Віталій Головня.

Керівник групи із земельної реформи Програми USAID з аграрного та сільського розвитку Сергій Кубах розповів, що USAID АГРО відкриває програму фінансування саме організацій водокористувачів. На Полтавщині ОВК «Квітучі Лани» вже отримала грант на модернізацію системи.

Володимир Когут наголосив, що обласна адміністрація тримає на постійному контролі питання розвитку агропромислової галузі регіону та докладає для цього максимум зусиль.

«Сьогодні ми запросили спеціалістів, які вже мають досвід по розчистці русел річок, вони знають усі тонкощі процесу та можуть надати кваліфіковану допомогу. Також компанії, які мають необхідну технічну базу для розчистки русел річок й екологів, які зможуть фахово розповісти, які річки можна чистити, а які неможливо. Лише консолідуючи зусилля, ми пришвидшимо процес модернізації та оновлення зрошувальної системи області», – зауважив Володимир Когут.

Директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов розповів про перспективи та нові підходи до розвитку зрошувального землеробства на території області.

«У 2019-2023 роках у розвиток зрошення наші агровиробники вклали 312 мільйонів гривень. У частині співфінансування держаних меліоративних систем – понад 20 мільйонів гривень. На придбання техніки і обладнання – 292 мільйони гривень. Зрошувальні землі використовують 890 землекористувачів», – сказав Сергій Фролов.

Також учасники наради обговорили питання дотримання вимог екологічного законодавства в сфері використання водних ресурсів, для потреб зрошення, готовності інфраструктури до зрошувального сезону 2024 року та розчищення річок із метою використання їх ресурсів на потреби зрошення.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk