• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Керівництво області та громад, підприємці й нардепи обговорили державні інструменти підтримки бізнесу

Заступники начальника Полтавської ОВА Максим Калінін і Володимир Василенко разом із представниками Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку з робочим візитом відвідали Кременчуцький район.

«Поспілкувалися про державні інструменти підтримки бізнесу й механізми їх залучення. Це доступні кредити 5-7-9%, гранти на переробку та програми підтримки експорту. Вони дають можливість реалізувати амбітні проєкти, збільшити потужності, створити робочі місця. Також зацікавлені представники бізнесу можуть об'єднуватися і створювати індустріальні парки. Такі території дадуть поштовх економічній активності громад», – зауважив начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін.
Заступник голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський акцентував, що Полтавщина – 11-ий регіон, який відвідують представники Комітету.
«Мета нашого візиту – ознайомитися з ефективністю роботи державних програм підтримки промисловості. Про це говорили з керівництвом області, громад та представниками бізнесу. Також дали розʼяснення щодо діяльності Ради омбудсмена, яка сприяє відкритому діалогу між бізнесом і державою. Поспілкуватися щодо перспектив створення індустріальних парків», – сказав Дмитро Кисилевський.
Під час візиту ознайомилися з роботою місцевих підприємств машинобудівної промисловості. Відвідали одне з них, яке спеціалізується на виготовленні комунальної техніки для дорожньої, будівельної галузі та комунального сектора. Асортимент продукції включає понад 700 моделей. Поспілкувалися з керівництвом, обговорили шляхи залучення державних програм підтримки.
Заступник начальника ОВА Максим Калінін розповів, що в області сприяють розвитку бізнесу, підприємства беруть участь у грантових програмах.
«Торік грантами на започаткування або розвиток переробних підприємств скористалися 14 бізнесменів на суму 46,2 мільйона гривень. Також допомагаємо ветеранам та членам їхніх сімей. За державною програмою профінансовано 13 проєктів на суму 4,5 мільйона гривень. Ініціативи стосувались сфери торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, виробництва й послуг», – зазначив Максим Калінін.
Нагадаємо, в Полтавській ОВА спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку відбулася Міжвідомча нарада щодо створення й функціонування індустріальних парків в області. https://poda.gov.ua/news/170401

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk