• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

«Нас не пам’ятають хворі, наше обличчя сховане за маскою і видно лише очі»

Щороку 15 лютого відзначають Міжнародний День операційної медичної сестри. Саме свято 15 лютого 2009 року заснували представники "Європейської асоціації операційних медичних сестер".

Вперше професія операційної медичної сестри з’явилася в 1891 році. Лікарям-хірургам було тяжко проводити операції без асистента і тому медичних сестер почали навчати певним навичкам.

В роботі операційної медичної сестри дуже важливі уважність, швидкість, знання та логічне мислення, іноді навіть потрібно розуміти хірурга з напівслова чи навіть погляду.

Обов’язки операційних медичних сестер

  1. Брати участь в складі операційної бригади в проведенні оперативних втручань.
  2. Готувати медичне обладнання до роботи, готувати до стерилізації перев’язувальний матеріал, білизну, шовний матеріал, медичний інструментарій.
  3. Контролювати роботу молодших медичних сестер (операційних) під час прибирання операційних залів, дезінфекції та передстерилізаційної очистки інструментарію.

В операційному блоці КП «ПОКЛ ім. М.В. Скліфосовського ПОР» працюють 28 медичних сестер та братів операційних, з них троє – студенти УМСА. Вони цілодобово, сім днів на тиждень, поряд з хірургами рятують життя та здоров’я пацієнтів.

Важливо любити свою роботу, і як би не було тяжко, ставитися до робочого процесу з позитивом, намагатися знайти спільну мову з усіма членами операційної бригади та в першу чергу вміти підтримати хворого на операційному столі.

 

Оксана Петренко, сестра медична старша операційного блоку  

КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР»

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk