• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У Полтаві покажуть фільм про українські річки та причини їх поступового зникнення

2 лютого о 14:00 у Полтавському державному аграрному університеті відбудеться просвітницький захід, присвячений Всесвітньому дню водно-болотних угідь. Проходитиме виставка до річниці загибелі природодослідниці Олени Байрак «З любов’ю до природи та України», а також відбудеться показ документального фільму «І кожна річка», присвяченого українським річкам та причинам їх поступового зникнення.

Захід проходитиме для студенів полтавських вищих навчальних закладів, представників органів виконавчої влади, наукових та освітніх установ.

Фільм «І кожна річка» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко створений 2021 року, презентований в межах фестивалю документального кіно Docudays. Це фільм-дослідження про українські річки та причини їх поступового зникнення. Режисерка фіксує, як невпинна експлуатація природи (зрошення землі, незаконні сміттєзвалища, злиття небезпечних речовин, випалювання сухої трави) впливає на водні ресурси, флору та фауну країни.

2 лютого у світі відзначають День водно-болотних угідь. Це основне середовище існування, яке зробило можливим життя на планеті Земля. Водно-болотні угіддя займають близько 6% поверхні суші й поглинають більше вуглекислого газу, ніж ліси.

В Україні 50 водно-болотних міжнародного значення, площа яких сягає 930 тисяч гектарів. Це різноманітні угіддя – від морських заток до торфовищ Полісся, від витоків річок на вершинах гір до глибин печер, наповнених водою.

Цей вид екосистеми займає важливе місце у господарстві, культурі й навіть нашій історії! У давнину болото завжди було джерелом цінних видів лікарських рослин та ягід. Про болота ходили легенди. Вважалося, що на болотах живе багато міфічних істот – як друзів людини, так і ворогів. Дикість і важкодоступність боліт використовували українські борці за незалежність: саме в регіонах з великою кількістю боліт у минулому столітті зародився потужний повстанський рух. Загарбникам було важко орієнтуватися у пересуванні болотистою місцевістю, це було під силу лише тому, хто тут народився і знає ці місця.

Міндовкілля розпочинає серію публікацій про цей вид екосистем. Будемо говорити про важливу роль водно-болотних угідь для збереження природи і добробуту людей, про стале використання та екосистемні послуги, про роль боліт для пом’якшення впливу зміни клімату. Те, як утворюються і трансформуються водно-болотні угіддя, важливий показник того, що у природі все взаємопов’язано. Ми можемо цього не помічати, але без боліт життя на планеті було б набагато менш придатним для людського життя.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk