• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Проєкт «Крила» допомагає жінкам Полтавщини поліпшувати економічне благополуччя

Проєкт «Крила», що впроваджується завдяки Уряду Канади, допомагає жінкам Полтавщини покращувати своє економічне благополуччя.

З 2021 року Проект «Крила» (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної свободи), який фінансується Урядом Канади та впроваджується організацією Пакт у партнерстві з БО «Світло надії» та компанією «Астарта-Київ» працює в Полтавській області.

Його мета: посилення економічної безпеки та покращення можливостей працевлаштування та розвитку підприємництва для сільських жінок та найбільш вразливих їх груп, особливо тих, яких торкнувся конфлікт.

На Полтавщині Проєкт впроваджується на території Полтавської, Глобинської, Шишацької, Білицької, Диканської та Козельщинської громад.

У рамках програми Майстерня Можливостей та Бізнес-тренінгів, які спрямовані на розвиток потенціалу жінок базуючись на їх сильних сторонах, учасниці здобувають навички необхідні для працевлаштування та започаткування і розвитку власного бізнесу.

Жінки вчяться:

- основам ведення бізнесу та навичкам розробки проектів;

- розбираються у тонкощах створення успішних та ефективних проектів, щоб реалізувати свої ідеї;

- вирішувати реальні бізнес-кейси та розробляти стратегії для подальшого розвитку власних.

Допомога Проєкту «Крила» є дуже актуальною наразі, зокрема й для міста Полтави, зважаючи на те, що тут багато жінок ВПО, а структура ринку праці не дозволяє їм працевлаштуватися за набутою раніше спеціальністю. Тож більшість жінок обирають самозайнятість або започаткування власного бізнесу.

Протягом дії Проєкту близько 600 мешканок області взяли участь у програмі Майстерня Можливостей, 185 жінок узяли участь у тренінгах з навичок працевлаштування; 26 жінок направлено на професійні курси, 30 – стали учасницями курсів з базових ІТ-навичок і 18 – просунутих ІТ-курсів.

У тренінгах з започаткування та ведення бізнесу взяли участь 225 жінок, з яких 102 жінки отримали стартове фінансування на підтримку самозайнятості та 11 жінок − стартове фінансування на започаткування або розширення власного бізнесу на загальну суму 61,7 тис. дол. США.

Учасниці отримали обладнання для пекарень та виробництва кондитерських виробів, переробки м’ясопродуктів, молока (виготовлення сиру), ягід на пастилу, обладнання для теплиць. Підтримані проєкти б’юті сфери, сфери послуг, з пошиття одягу, виробництва прикрас та багато іншого.

Проєкт продовжується і у квітні  відбудеться сьомий набір учасниць.

Вдячні нашим партнерам за підтримку Полтавської області!

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk