• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Відбудова на своїй земельній ділянці: стартував новий тип компенсації за зруйноване житло

Українці чий приватний будинок був повністю зруйнований зможуть отримати компенсацію на відбудову на власній земельній ділянці через єВідновлення.

«Відтепер у рамках компенсації за зруйноване житло доступна не тільки можливість отримати кошти на придбання нового помешкання, але й на те, щоб повністю відбудуватися на своїй землі. При цьому вона може знаходитися будь-де на території України, окрім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. Це необовʼязково має бути та сама земля, де знаходився знищений будинок.

Для нас важливо аби максимальна кількість українців могли повернутися додому. Тому ми продовжуємо працювати над розширенням можливостей отримання компенсацій», — прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Є кілька кроків до отримання компенсації на відбудову приватного будинку:

  • Подання заяви про виплату в Дії. У розділі єВідновлення оберіть «Подати заяву про виплату», потім об’єкт нерухомості по якому ви хочете отримати виплату, тип компенсації – «Грошова виплата». Якщо зруйнований будинок має кількох співвласників вони можуть подавати заяву кожен окремо або спільно. У будь-якому з випадків вони отримують індивідуальну компенсацію відповідно до своєї частки власності. Після подання комісія місцевої влади опрацює заяву протягом 30 днів.
  • Припинення права власності. Якщо рішення комісії буде позитивним, кожен зі співвласників повинен припинити право власності на зруйнований будинок. Зробити це можна в державного реєстратора чи нотаріуса. При цьому земельна ділянка залишається їхньою, навіть якщо будувати вирішать в іншому місці.
  • Подання повідомлення

     

     про початок будівельних робіт. Це треба зробити на підставі будівельного паспорта або схеми намірів забудови. Уповноважені органи містобудування та архітектури протягом 10 днів мають перевірити відомості.
  • Отримання компенсації. Кошти зараховуються двома траншами по 50%. Після першого траншу потрібно подати проміжний звіт. Виплати здійснюватимуться відповідно до наявних коштів на небюджетному рахунку Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Сума виплати визначається відповідно до Постанови №600

     

     зі змінами від 16.01.2024. Гроші надійдуть на банківську картку єВідновлення. Її можна відкрити в банках-партнерах програми. Ці кошти можна витратити тільки в будівельних магазинах та в підрядників, які зареєструватись як учасники єВідновлення. Перелік банків-партнерів та бізнесів-учасників є на сайті

     

     

     

Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk