• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У грудні стартував експериментальний проєкт навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Учасники бойових дій та особи, які отримали інвалідність внаслідок війни можуть взяти участь у експериментальному проєкті з навчання в закладах професійної освіти Державної служби зайнятості.

«Учасник бойових дій чи особа з інвалідністю обирає освітню програму, звертається до найближчого центру зайнятості та подає відповідну заяву, протягом 5 робочих днів приймається рішення про навчання. Якщо є потреба отримати специфічну освітню програму, в центрах зайнятості готові її розробити, знайти кваліфікованого викладача й провести навчання», – зазначає Катерина Клавдієва, директор Полтавського обласного центру зайнятості.

Фінансування навчання та пов’язаних із ним витрат (проїзд, проживання, медичний огляд) під час реалізації експериментального проєкту здійснюється за рахунок коштів держави.

Кожен учасник бойових дій, що бере участь у проєкті, забезпечується індивідуальним супроводом. Так, під потреби охочих навчатися, були розроблені програми: «Основи психологічної допомоги населення в умовах воєнного стану», «Соціально-психологічні аспекти роботи з учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни», «Цивільний захист у сучасних умовах», «Особливості використання безпілотного літального апарата в умовах воєнного стану».

«Навчання може тривати до 6 місяців. З грудня, з початку старту проєкту, 59 учасників бойових дій та двоє осіб з інвалідністю (1 місце по Україні) скористалися можливістю та пройшли курси підвищення кваліфікації», – говорить Катерина Клавдієва.

Специфіка навчальних закладів Служби зайнятості – робота з дорослим населенням. Під час освітнього процесу немає тем загальної теорії, тільки навчання практичним навичкам.

Нині відбувається підготовка програм навчання жінок на професії, що традиційно вважалися чоловічими.

Також у Полтавській області триває активна робота щодо отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни та членами їх сімей, вже 13 чоловік отримали гранти, на які працевлаштували 30 осіб. На ці цілі було використано 4472,4 тис. грн. (6 показник у державі).

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk