• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Перша леді провела зустріч із новим головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде

Перша леді України Олена Зеленська провела зустріч із новим очільником Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде, якого призначили на посаду голови Представництва Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні у 2023 році. Дружина Президента привітала його з призначенням.

«Команда ЮНІСЕФ – завжди бажані гості та партнери», – зауважила вона, подякувавши фонду за підтримку України.

Перша леді та Мунір Мамедзаде обговорили напрями спільної роботи, зокрема Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?». За підтримки ЮНІСЕФ в Україні проводиться навчання медиків психологічної допомоги дітям за міжнародною програмою mhGAP. Дружина Президента відзначила фахові проєкти Фонду з навчання медиків і психологів. Команда ЮНІСЕФ залучена до поширення психологічної обізнаності серед батьків, учителів і дітей.

«За півтора місяця вже понад 17 тисяч фахівців завершили курс та готові допомагати своїм маленьким пацієнтам. Це наближає послугу з ментального здоровʼя до дитини, бо отримати допомогу дитячого психіатра зараз надзвичайно складно. Таких фахівців мало, їхні освітні програми та компетенції не відповідають викликам війни та потребі – система щороку не діагностує понад два мільйони випадків. ЮНІСЕФ є надійним та глибоко фаховим експертом у цій сфері, і маю надію, врахує цю проблему при плануванні проєктів у сфері ментального здоровʼя», – сказала Олена Зеленська.

ЮНІСЕФ став однією з перших міжнародних організацій, яка надавала системну підтримку реалізації реформи шкільного харчування.

«З 2020 року – з моменту початку втілення ідеї змін у цій сфері – ми отримали надійного постійного партнера. ЮНІСЕФ узяв на себе освітню місію і вже не перший рік працює з однією з найбільших цільових аудиторій – із батьками та дітьми. ЮНІСЕФ запропонував свою допомогу у фінансуванні проєктного офісу реформи. Його робота розпочалася влітку минулого року. Це дало нам змогу забезпечити більш системний підхід до роботи, ефективніше вибудовувати активності та налагодити комунікацію між усіма учасниками реформи», – зазначила перша леді.

Також ЮНІСЕФ долучився до створення Стратегії й Плану заходів із розвитку інклюзивної освіти. Вони перебувають на громадському обговоренні. Очікується, що КМУ ухвалить їх протягом лютого.

Дружина Президента й голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні також обговорили розвиток сімейних форм виховання, які є пріоритетними для України. Перша леді подякувала Дитячому фонду ООН за співпрацю у відповідних проєктах Фундації Олени Зеленської, зокрема за підтримку великих прийомних родин.

«Ми об’єднуємо зусилля, щоб діти жили в сім’ях. Фундація вже надала гуманітарну допомогу кожній третій такій родині», – наголосила вона.

Нині будинки щонайменше 80 великих прийомних родин знищив або пошкодив російський ворог. У межах свого проєкту «Адреса дитинства» Фундація будує 14 нових домівок для постраждалих родин. Дві з цих сімей уже одержали нове житло.

«Вдячна також, що торік ЮНІСЕФ став офіційним партнером третього Саміту перших леді та джентльменів і долучився до організації та проведення панелі, присвяченої темі ментального здоров’я та підліткам. Сподіваюся, що й наступний Саміт ми зможемо організувати разом», – резюмувала Олена Зеленська.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk