• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині обговорили стан дотримання прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування

У Полтавській ОВА провели міжвідомчу нараду щодо забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування, в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Захід відбувся під головуванням заступника начальника Полтавської ОВА Володимира Василенка. Серед присутніх – керівники окремих структурних підрозділів ОВА, представники правозахисних структур, офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, органів опіки та піклування територіальних громад.

«Права на соціальний захист, охорону здоров’я, працю, майно для осіб, які потребують опіки та піклування, мають бути дотримані і гарантовані нами відповідно до чинного законодавства України та міжнародних конвенцій, – зауважив Володимир Василенко. – Тому маємо посилити міжвідомчу взаємодію на всіх рівнях із метою унеможливлення випадків порушення прав осіб, які потребують особливої уваги».

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко представив присутнім першу Спеціальну доповідь (https://ombudsman.gov.ua/storage/app/media/uploaded-files/C%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%B4%D1%8CWeb.pdf) Уповноваженого за соціально-економічним напрямом.

Також розповів про дотримання прав людини в умовах воєнного стану на території Полтавської області.

«Цього року ми проводили моніторинги за кількома напрямами, серед яких дотримання прав військовослужбовців, дітей, внутрішньо переміщених осіб та людей у місцях несвободи, – розповів Владислав Носенко. – Під час відвідування геріатричних центрів ми виявили, що деякі особи, які юридично є дієздатними, потребують додаткового обстеження та встановлення статусу недієздатної особи. Тому важливо, щоб всі відповідальні інстанції правильно реалізовували свої повноваження та проводили додаткові перевірки».

Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської облвійськадміністрації Людмила Корнієнко розповіла про забезпечення дотримання соціальних прав повнолітніх осіб – підопічних будинків-інтернатів.

«Всього в будинках-інтернатах проживають більше 2 тисяч осіб, з яких 905 – визнані недієздатними. Відповідно над 585 особами опіку здійснює будинок-інтернат, в особі директора. Опікунами над 320 особами призначено інших фізичних осіб. Також 13 осіб мають обмежену дієздатність», – зауважила Людмила Корнієнко.

Вона наголосила, що опікуни мають подавати щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік. Це питання потребує додаткового контролю з метою недопущення порушення прав недієздатних осіб.

Крім того, акцентувала на важливості створення тергромадами на базі своїх комунальних надавачів соціальних послуг спеціалізованих відділень, зокрема догляду вдома осіб із психічними та поведінковими розладами, як це передбачено законодавством. Адже ця послуга користується є актуальною і перебуває в полі відповідальності громади.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk