• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Решетилівці відкрили сучасний гуртожиток для студентів

Гуртожиток, облаштований сучасними  умебльованими кімнатами, туалетами, душовими, кухнями та кімнатами відпочинку, відкрили на базі ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г.Боровенського».  Розрахований гуртожиток на 170 студентів. Триповерхова будівля оснащена системою відеонагляду, яка складається з вуличних і внутрішніх камер, записуючого пристрою відеореєстратора та монітора. Капітальну реконструкцію будівлі розпочали в червні минулого року.  Як зазначив т.в.о голови облдержадміністрації Роман Товстий, всі роботи підрядник виконав якісно.

«Насамперед це житло розраховане для іногородніх ліцеїстів, а таких 60%. Приємно, що реалізовуються такі поректи завдяки спільній роботі обласної ради та облдержадміністрації. Досить комфортні умови створили для студентів, думаю, що навіть не всі вдома проживають в таких кімнатах. У гуртожитку здійснили комплексну реконструкцію, забезпечили й енергоефективність приміщення, й доступність для маломобільних верств населення, зокрема, є пандус, спеціальні поручні та санітарна кімната. Враховували й економію при опаленні даного приміщення. Хочу наголосити, що відкриття таких об’єктів – це і є результат впровадження реформ», – сказав Роман Товстий.

Як розповів голова обласної ради Олександр Біленький, два роки тому в ліцеї не було навіть спортивного залу. На початку 90-років минулого століття в Решетилівці  побудували приміщення аграрного ліцею, але на спортзал тоді кошти не виділяли.

 «Ми вирішили не зупинятися лише на реконструкції спортзалу, а й створити комфортні умови проживання для студентів. З обласного бюджету на реконструкцію гуртожитку виділили 23 млн грн. Облаштували не тільки приміщення зсередини, а й оновили фасад та прилеглу територію. Збільшили й кількість місць з 150 до 170. Також  тут маємо непогану спортивну базу. Третій поверх передбачений для зборів спортсменів. На літо маємо вже заявки від кількох спортивних клубів на проведення зборів», –  сказав Олександр Біленький.

Гуртожиток на 100% забезпечений педагогічними кадрами та обслуговуючим персоналом, працюють психолог і медик. У закладі навчаються 333 учні. Навчальний комплекс ліцею складається з 2 навчальних корпусів, 2 гуртожитків, їдальні та котельні.

«В гуртожитку діти проживатимуть безкоштовно. Але якщо самі ж вихованці пошкодять майно, тоді вони повинні будуть відшкодувати збитки, – зазначила заступник директора з навчально-виробничої роботи «Решетилівського професійного аграрного ліцею імені І.Г. Боровенського» Світлана Болбат. – Проживатимуть у цьому гуртожитку діти переважно  з сіл. Також виділимо місця й для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей пільгових категорій, із малозабезпечених та багатодітних сімей. Багато уваги приділяємо позаурочній роботі серед мешканців гуртожитку».

Оглянули реконструйований гуртожиток керівники області, депутати обласної ради, вихованці ліцею та їхні батьки.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk